DEM Bitlis Belediye
Losev

Ağrı'da Cizre saldırısı protesto edildi

Videoyu Aç Ağrı'da Cizre saldırısı protesto edildi
A
a

Ağrı'da siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri, düzenledikleri yürüyüşle Cizre'deki Hür Dava Partisi üyelerinin saldırısını protesto etti.

Ağrı'da, Cizre'deki Hür Dava Partisi üyelerinin saldırısı yürüyüş ile protesto edildi. Ağrı İş Merkezi önünde toplanan ve aralarında DBP, HDP il ve ilçe yöneticileri, KESK ve kentte faaliyet yürüten sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile belediye eş başkanlarının da bulunduğu yüzlerce kişi, "AKP şaşırma sabrımızı taşırma", "Bijî serok Apo" sloganları eşliğinde Kağızman Caddesi'ne kadar yürüdü.

'Hükümet katliam politikalarına devam ediyor'

Yoğun polisiye önlemlerinin alındığı yürüyüş sonrası açıklama yapan DBP İl Eş Başkanı Necmettin Efe, Kürt sorununun çözümü için 2 yıla yakın bir süredir devam eden sürece ve AKP Hükümeti'nin sorunun çözümüne olan yaklaşımına işaret ederek, "Bütün bunlar hükümetin Kürtlere karşı geliştirdiği politikalardan bağımsız değildir. Hükümet katliam politikalarına halen devam etmektedir. 90'larda halk tarafından Hizbul-kontra diye adlandırılan derin güçleriyle Çiller hükümeti öncülüğünde devlet tarafından ortaya konan politikalar, bugün AKP öncülüğünde yine aynı güçler eliyle devreye konulmaya çalışılmaktadır" diye konuştu.

'Saldırılar hükümetin politikasıdır'

Cizre'deki saldırının durduk yere gelişmediğine vurgu yapan Efe, "Hür Dava Partisi ile çatışma meselesinden çok daha öte bir hükümet politikasıdır. Çatışma gibi olsa da mesele çok daha planlanmış bir provokasyondur. Paramiliter güçleri sokaklara, halkın arasına dökme tavrından vazgeçmeye çağırıyoruz" dedi.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.