Slayt Gösterisi
Losev

Afad deprem simülasyon Tırı Bitlis'e geldi

Videoyu Aç Afad deprem simülasyon Tırı Bitlis'e geldi
A
a

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) deprem konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla 81 ili dolaşan deprem simülasyon tırı Bitlis'e geldi.

AFAD deprem simülasyon tırı, Ulu Cami Meydanı'nda konuşlandırılarak, Bitlislilere deprem anı anında yapılması gerekenler hakkında uygulamalı eğitim verildi.

Tırı ziyaret eden Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin deprem gerçeğinin başta çocuklar olmak üzere herkese anlatılması gerektiğini belirtti.

Deprem simülasyon tırıyla verilen eğitimin önemine işaret eden Ustaoğlu, şunları kaydetti:

Vatandaşlarımızda burada deprem farkındalığı yaratma adına bu simülasyonda önce bir ön bilgilendirme yapılıyor, daha sonra ortalama 6,5 şiddetinde yaşanan bir depremin simülasyonu canlandırılıyor. Çocuklarımızın ve vatandaşlarımızın bir deprem anında nasıl hareket etmesi gerektiği de pratikte gösteriliyor. Ülkemiz bir deprem kuşağında yer alıyor. Hepimizin duyarlı olması gerekiyor. Özellikle yaşanan doğal afetlerde canımızı acıtan, bizi derinden üzen can kayıplarını yaşıyoruz. En yakın depremlerden biri Van'da yaşandı. Maalesef o kayıpların bir çoğunda bilinçlendirme ve eğitim eksikliğinden kaynaklandığını gördük. Bu anlamda gençlerimiz ve çocuklarımız adına yapılan bu faaliyetleri önemsiyoruz.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.