Losev

Adilcevaz ve Hizan'da Kan Bağışı Kampanyası

Videoyu Aç Adilcevaz ve Hizan'da Kan Bağışı Kampanyası
A
a

Beşir Derneği, "bir damla bin umut" sloganıyla Adilcevaz'da ve Türk Kızılayı Muş Kan Bağışı Merkezince Hizan ilçesinde kan bağışı kampanyası düzenlendi.

Adilcevaz'da Kan Bağışı Kampanyası

Beşir Derneği Şube Başkanı Bedrettin Aydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kızılay Van Şube Başkanlığıyla ortak yürüttükleri kampanya ile ilçede 189 ünite kan toplandıklarını söyledi.

Kan bağışı kampanyasını geleneksel hale getirdiklerini belirten Aydın, dernek olarak ülke genelinde sürdürdükleri çalışmalarla 100 bin ünite kan bağışını hedeflediklerini bildirdi.

Aydın, "Paylaşmak mutluluktur. İnsan hayatının kurtulmasına vesile olacak kan bağışı, bir insanı mutlu etmeye ve o mutluluğu içimizde yaşamaya en güzel örnektir. Beşir Derneği, bu düşünce doğrultusunda Kızılay ile düzenlediği kampanyalarda, 3 yılda 88 bin 215 ünite kan toplamıştır" dedi.

İnsan hayatının kurtarılmasında kan bağışının çok önemli olduğunu, ülkede her yıl 2 milyon ünite kana ihtiyaç duyulduğunu anımsatan Aydın, kan verecek durumda olan tüm vatandaşların yılda en az bir kez kan vermesinin hem kendisi hem de ihtiyaç sahipleri için hayati önem taşıdığını vurguladı.

Hizan'da Kan Bağışı Kampanyası

Kampanya çerçevesinde Hizan Hükümet Konağı karşısında seyyar kan verme çadırı kuruldu. Kurum amirlerinin de kan bağışında bulunduğu kampanyaya vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Kızılay İlçe Şube Başkanı Mehmet Sebil Yaman, gazetecilere yaptığı açıklamada, sağlıklı her bireyin kan vermesi gerektiğini söyledi.

Kampanya kapsamında Hizan'da 60 ünite kan toplandığını ifade eden Yaman, ilçe halkının yoğun talebi üzerine kan bağışı ekibini Hizan'a davet ettiklerini kaydetti.

Yaman, şöyle konuştu:

"Trafik kazaları, ameliyatlar, kan hastalıkları ve bunun gibi durumlarda kana acil ihtiyaç duyulmakta. İnsanlarımız kan merkezlerine, kan ihtiyacını giderebilmek için başvurmakta. Kan merkezlerinin de bu isteklere cevap verebilmesi için kan stoklarının her zaman için yeterli seviyede olması gerekmekte. Bunun için sağlığı yerinde olan kişilerin kan vermesi gerekir. Konuya duyarlılık gösteren vatandaşlara ve ekiplerimize çok teşekkür ediyorum."

Van Bölgesine bağlı Türk Kızılayı Muş Kan Bağışı Merkezi ekipleri ise Kızılay İlçe Şube Başkanı Yaman ve Hizanlı vatandaşlara duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.