Losev

Adilcevaz ve Ahlat'ta öğretmenlere uyum semineri

Videoyu Aç Adilcevaz ve Ahlat'ta öğretmenlere uyum semineri
A
a

Adilcevaz ve Ahlat ilçelerine atanan öğretmenlere yönelik "uyum semineri" düzenlendi.

Adilcevaz Milli Eğitim Müdürü Kurbani Özdaş, İlçe Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonundaki seminerin açılışında yaptığı konuşmada, yeni göreve başlayan öğretmenlere başarılar diledi.

Türkiye 'nin farklı illerinde görev yaptığını belirten Özdaş, "Tabii bizim dönemimizdeki şartlar daha farklıydı ve çok zorluklar gördük. Ben şahsım adına çeşitli basamaklardan geçerek bugünlere zorluklarla geldim. Sizler daha gençsiniz ve yolun başındasınız. Sizlerin bilgi ve becerilerinden şüphemiz yoktur ama sizler bu bilgi ve birikiminizi uygun bir şekilde karşınızdaki kitleye aktarabilirseniz, muvaffak olursunuz ve hem onlar hem de siz mutlu olursunuz. Sizleri bekleyen kardeşlerimize faydalı olacağınıza inanıyor, başarılar diliyorum" diye konuştu.

Kaymakamı Özer Özbek ise Adilcevaz'ın Türkiye'nin nadide ilçelerinden biri olduğunu vurguladı.

İlçelerinin tarihi, doğası ve  sosyal yaşam alanlarıyla genç öğretmenlerin ihtiyaçlarını karşılayacağına inandığını dile getiren Özbek, "Geçtiğimiz eğitim ve öğretim yılında Türkiye genelinde yüzde 60'lık başarı ortalaması yakaladık. Bitlis genelinde ise TEOG sınavlarında en başarılı ilçe olduk. Siz değerli öğretmenlerimizin yapacağı katkılarla bu seviyeyi daha da yükseğe çıkaracağımızdan hiç şüphem yok" dedi.

Özbek, 32 bin nüfuslu ilçede 69 okul bulunduğunu belirterek, derslik başına 22 öğrenci ortalamasıyla Türkiye standartlarının da altında yer aldıklarını anlattı.

Proje hazırlamak isteyen öğretmenleri Proje Koordinasyon Merkezine davet eden Özbek, "Oradaki arkadaşlarımız bu konuda sizin fikirlerinizi alabilirler. Ayrıca yüksek lisans ve doktora yapmak isteyen öğretmen arkadaşlarımıza her türlü desteği vermeye hazırız. Sizden ciddi manada da kitap okuma performansı bekliyoruz. Sadece siz okumayın. öğrencilerinizi ve kitap okumayan çevrenizi de kitap okumaya alıştırın" diye konuştu.  

Ahlat'ta 137 öğretmene seminer

Ahlat ilçesine yeni atanan 137 öğretmen için de Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda seminer düzenlendi.  

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutluk Özden, seminerin açılışında yaptığı konuşmada, yeni göreve başlayan öğretmenlere deneyimlerini aktararak, çeşitli nasihatlerde bulundu.

Göreve yeni başlayan öğretmenlerle eğitim kadrolarının daha da güçlendiğini belirten Özden, şunları söyledi:

"Öğretmenlik bütün meslekler içinde, en kutsal ve en onurlu meslektir. Genç ve dinamik öğretmen adaylarımız bu mesleğin bütün zorluklarına göğüs gererek, alınları dik bir şekilde mesleklerini icra edeceklerdir. Öğretmenlikte başarının temel unsurları sevgi ve fedakarlıktır. Mesleğinizi icra ederken velilerle iletişim kurmaya çalışın. Derslere hazırlıklı girmeye özen gösterin, çalışmalarımızı planlı ve programlı bir şekilde yürütün. Bu süreçte bizler her zaman sizlerin yanınızda olacağız. İnşallah hep beraber güzel bir ekip ruhuyla ilçemizin eğitim kalitesini daha da artırma gayreti içinde olacağız. Meslek hayatınızda hepinize başarılar diliyorum."

Üç gün sürecek seminerde, öğretmenlik mesleğinin toplumdaki yeri ve önemi, çevreye uyum eğitimi, öğretim programları, üniversite yaşamından meslek yaşamına geçiş gibi bilgiler verilecek.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.