Losev

Adilcevaz'da Türk El Sanatları sergisi açıldı

Videoyu Aç Adilcevaz'da Türk El Sanatları sergisi açıldı
A
a

Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde çini, ebru ve teknoloji tasarımlarının sergilendiği Türk el sanatları sergisi açıldı.

Atatürk Ortaokulu'nda düzenlenen serginin açılışını İlçe Milli Eğitim Müdürü Yavuz Beşkardeş ve şube müdürleri Ayhan Taşdemir ile Ergün Ergören yaptı. Sergide öğrenciler tarafından hazırlanan el yapımı orijinal Kütahya porselen çiniler, ebru sanatı çalışmaları ve teknoloji tasarımları sergilendi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Yavuz Beşkardeş, öğrencilerin yaptığı çalışmaları beğendiğini ifade ederek, "Okulumuz öğrencileri ilçemizde ilk defa çini ve ebru sanatı sergisi açarak önemli bir başarı örneği gösterdiler. Öğrencilerimizi yaptıkları bu güzel çalışmalarından dolayı kutluyorum. İnşallah bundan böyle daha güzel çalışmalar sergilemeye devam ederler. Yapılan bu güzel çalışmalardan dolayı okul yönetimini ve öğrencilerimizi kutlar, başarılarının devamını diliyorum" dedi.

Okul Müdürü M. Sena Yıldız ise, okula yardım amaçlı kermes etkinliği düzenlediklerini ifade ederek, aynı zamanda öğrenciler tarafından hazırlanan çini, ebru ve teknoloji tasarımlarını da sergilediklerini söyledi. M. Sena Yıldız, "Okulumuz öğrencileri Murat Barlak öğretmenin öncülüğünde el yapımı orijinal Kütahya porselen çinilere klasik İznik örneklerinden desenler çizip boyadı. Yapılan bu çalışmalar daha sonra Kütahya'ya gönderilerek yerinde fırınlanıp tekrardan ilçemize gönderildi. Öğrencilerimizin çini sanatı üzerine yapmış oldukları bu çalışma ilçemizde bir ilk oldu. Bu çalışmalar ile öğrencilerimiz çok güzel eserler meydana çıkardılar. Aynı zamanda ebru sanatı ve teknoloji tasarımları üzerine de yapılan çalışmalarımızı sergiledik. Bu serginin hazırlanmasında ve emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.