DEM Bitlis Belediye
Losev

Adilcevaz'da tarihi camilerin restorasyonu yapılacak

Videoyu Aç Adilcevaz'da tarihi camilerin restorasyonu yapılacak
A
a

Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy’un girişimleri neticesinde tarihi Ulu Cami ve Tuğrul Bey Camilerinin restorasyonu yapılacak ve iki cami arasında peyzaj çalışması ile mesire alanları yapılarak ilçeye seyir tepesi kurulacak.

Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy’un proje ve girişimleriyle ikili ilişkileri sonuçlarını vermeye başladı.

İlçenin girişinde bulunan tarihi camilerin Restorasyonu yapılıp iki cami arasında peyzaj çalışması ile mesire alanları oluşturulacak. Camilerin aydınlatmaları ile birlikte birde seyir tepesi hazırlanacak.

Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy çalışmaların ilçeye önemli bir görünüm kazandıracağına değinerek, “İlçemiz için büyük önem taşıdığına inandığımız Tarihi Camilerimizin Restorasyonu, Peyzaj, Mesire alanları, Seyir Tepesi, Güvenlik sistemleri ve ışıklandırma gibi bir çok projeyi içerisinde bulunduran çalışma sonunda nihayetlendi ve ihaleyi alan yüklenici firma işe başlamak için bizimle son görüşmelerini yaptı. Bu proje ile ilçemizin çehresinin değişeceğini düşünüyorum. Gerçekten ilçemizin girişinde olan bu güzide mekânlarımızın tarihimiz ile bütünleşmesi ve modernize edilmesinde emeği geçen Sayın Bakanımız Yalçın Akdoğan başta olmak üzere Genel Başkan yardımcımız Vedat Demiröz’e, Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem’e ve Bölge Müdürümüz Sait Sancar ve ekibine sonsuz teşekkür ediyorum. Yapılacak çalışmaların Adilcevazlı hemşerilerime hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.

Bitlis Vakıflar Bölge Müdürü Sait Sancar ise yaptığı açıklamada; “Açıkça söylemem gerekir ki bu projenin onaylanmasında ve uygulamaya konulmasında en büyük gerçek Belediye Başkanı Necati Gürsoy beyin sürekli bu konuyu gündeme getirmesi ve Bakanlıklara sunmasıdır. Başkan Ankara’ya her gittiğinde Genel Müdürümüze ve Bakanımız Yalçın Akdoğan’a projeyi sürekli anlattı. Bu kadar gündeme gelen bu proje sonunda nihayete erdi ve projenin ihalesi tamamlandı. Bu ay içerisinde yüklenici firma işe başlayacak ve Tarihi Camilerimizin Restorasyonuna başlanacak. Ayrıca İki cami arasında peyzaj ve ışıklandırma çalışmaları olacak. Bu Projenin ilçeye büyük değer katacağını düşünüyorum” dedi.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.