Losev

Adilcevaz'da açılan kurslarla ilgili seminer verildi

Videoyu Aç Adilcevaz'da açılan kurslarla ilgili seminer verildi
A
a

Bitlis Mesleki Eğitim Müdürü Ali Uzun, Adilcevaz'da açılması planlanan Mesleki Eğitim Kurslarıyla ilgili seminer verdi.

Beraberinde yardımcısı Mehmet Şah ile birlikte ilçeye gelen Uzun, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burak Turan'ı ziyaret etti.

İlçede açılması planlanan mesleki eğitim kurslarıyla ilgili bir planlama gerçekleştiren Uzun, ardından seminerin verileceği salona geçti.

Uzun, yaptığı konuşmada, Adilcevazlı kursiyerlerin açtıkları eğitimlere en fazla özen gösteren ve katılım sağlayan kursiyerler olduğunu söyledi.

Şuan kalfalık ve ustalık belgeleriyle ilgili af uygulaması başlattıklarını hatırlatan Uzun, "10 Mart tarihine kadar bu uygulamamız devam edecektir. Geçtiğimiz yıllarda çalıştığı yerlerde sigortası olan kursiyerler doğrudan sınava girerek bu belgeleri almaya hak kazanacaklardır. Artık her kuruluşta ve işletmede belge mecburi tutulmaktadır. Bu sebeple esnaflarımız ve sanatkarlarımız kurslarla ve kurs tarihleriyle ilgili halk eğitim merkezlerine başvurabilirler" diye konuştu.

Adilcevaz ESO Başkanı Ümit Aldağ da, "Esnaf ve sanatkarlarımızın mesleki eğitim belgeleriyle ilgili açacağımız kurslara başvurmaları ve gerekli belgeleri almaları gerekiyor. Bitlis'ten gelen heyetimiz her konuda esnaflarımıza yardımcı olacaklar" dedi.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.