DEM Bitlis Belediye
Losev

Adilcevaz'da 3 derslikli Anaokulu törenle açıldı

Videoyu Aç Adilcevaz'da 3 derslikli Anaokulu törenle açıldı
A
a

Adilcevaz ilçesinde yaptırılan 3 derslikli "İlk Umut Anaokulu" törenle açıldı.

İlçe merkezindeki TOKİ bölgesinde yapımı tamamlanan anaokulunun açılış töreni, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törende konuşan Adilcevaz Kaymakamı Özer Özbek, ilçede eğitimin kalitesinin arttırılmasına büyük önem verdiklerini belirterek, bugüne kadar yaptıkları tüm çalışmalara eğitime öncelik verdiklerini söyledi.

Bu kapsamda ilçeye yeni bir anaokulu kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Özbek, "Bu okulun yapılmasında emeği geçen LC Waikiki çalışanlarına, okulun açılması için son bir haftadır hummalı bir çalışma içerisinde olan başkanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Açılışa katılan Türk Kızılayı İstanbul Şube Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım'ın kardeşi İlhami Yıldırım ise ilçede inşa edilen okulun tüm masraflarının LC Waikiki çalışanlarından toplanan paralarla karşılandığını belirtti.

Bir süre önce Türk Kızılayı İstanbul Şubesi olarak bir konser düzenlediklerini ve 4 tane daha anaokulu yapabilecek bağış topladıklarını belirten Yıldırım, şöyle devam etti: 

"İnşallah yapacağımız bu anaokullarımıza şehitlerimizin isimlerini vereceğiz. İnşallah buradaki 'İlk Umut Anaokulu' herkese bir umut olacak. Çocuklarımız ve yavrularımız bu okulda ilk eğitimlerini alıp yetişerek beklide ülkemizin çeşitli yerlerinde memleketimize hizmet edecekler. İnşallah okulumuz açık kaldığı sürece bu okulumuza desteklerimiz devam edecek. Bu okulun yapılmasında emeği geçen başta İlçe Kaymakamı Özer Özbek, Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy ve herkese teşekkür ediyorum."

LC Waikiki CEO Yardımcısı ve Sosyal İlişkiler Sorumlusu Halil İbrahim Ayaşlı da "LC Wakiki ailesi olarak çalışanlarımızdan topladığımız yardımlarla buraya güzel bir anaokulu yapılmasına vesile olduk. Buraya yapılan okul yapımı gösterdi ki bundan böyle toplayacağımız yardımlarla yeni okullar yapabiliriz. Adilcevaz ilçemizde bulunan ilkokullarımızın böyle bir yuvası yoktu ve dolayısıyla okul öncesi eğitim alan çocuklarımız kendilerinden büyük çocuklarla aynı okulda eğitim almak zorunda kalmaktaydı. Buradaki bu eksikliği gidermiş olduk. Bu okulun yapımında katkısı olan çalışanlarımıza ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Açılış törenine, Adilcevaz Cumhuriyet Başsavcısı Sinan Çullu, Bitlis Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yavuz Beşkardeş, İlçe Emniyet Müdürü Erdem Uçak, Başbakan Binali Yıldırım'ın kızı Büşra Yıldırım Köylübay ve gelini Seda Yıldırım ile kamu kurum amirleri, okul müdürleri ve LC Waikiki çalışanları katıldı.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.