DEM Bitlis Belediye
Losev

ABD ziyareti için henüz karar verilmemiş

Videoyu Aç ABD ziyareti için henüz karar verilmemiş
A
a

Kabine toplantısı sonrası konuşan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyaretinin Trump'ın daveti üzerine planlandığını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD Başkanı Donald Trump ile 13 Kasım’daki randevusuna ilişkin henüz bir karar verilmediğini ifade etti.

Kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Kalın, söz konusu görüşmeyle ilgili, ”Bu ziyaret Sayın Trump’ın daveti üzerine planlandı. Cumhurbaşkanımızın bir ziyaret talebi söz konusu olmamıştır. Ziyaretin olup olmayacağına dair değerlendirmemiz devam ediyor. Bu ziyaretten amacımız Washington’a gitmiş olmak değil, tam tersine ülkemizin çıkarları doğrultusunda somut neticeler elde edebilmektir” diye konuştu.

‘TERÖR DEVLETİ KURULMASINI BÜYÜK ORANDA ORANDA KALDIRDI’

Kalın’ın diğer açıklamaları özetle şöyle:

“Barış Pınarı Harekat, sınırda terör devleti kurulmasını büyük oranda kaldırmıştır. Teröristlerin kolayca vazgeçmeyeceğini biliyoruz. Suriye dosyası karmaşık bir dosya, yapılacak çok iş var. Dünya siyasetini de yakından ilgilendiren bir durum olduğu için hassasiyetini koruyor. Tel Abyad ve Resulayn arasında 45 kmlik alan teröristlerden temizlenmiş durumda. Zaman zaman teröristlerin saldırdığını biliyoruz. Bugün bir uzman çavuşumuz şehit oldu. Bu tür tuzaklara karşı teyakkuz halinde olmaya devam ediyoruz.

‘TEL TAMİR BİZİM ALANIMIZIN DIŞINDA’

“Mültecilerin evlerine dönüşü sağlayacak çalışmalar sürdürülüyor. Mülteci meselesi sadece Türkiye’nin meselesi değildir. Küresel bir iş birliği yapılması gerekmektedir. DEAŞ ya da diğer terör grupları da sadece Türkiye’nin meselesi değildir. Tel Tamir kasabası, bizim harekat alanımızın dışındadır. Burası YPG’nin kontrolü altında olan bir bölgedir. Türkiye’nin Barış Pınarı Harekatı ve PKK ile mücadelesi, DEAŞ ile mücadeleyi zaafa uğratıyor’ iddialarını ortaya atmak, bu terör örgütüne kol kanat germekten başka bir şey değildir. Müttefiklerimizden terörün her türüne karşı açık, net tavır almalarını bekliyoruz. Bu ister Amerika Birleşik Devletleri olsun ister Avrupa Birliği olsun ister başka ülkeler olsun. PKK’yı kağıt üzerinde terör örgütü olarak tanımlamak tek başına yetmez, pratikte ne yaptığınız önemli.”
 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.