DEM Bitlis Belediye
Losev

96 internet sitesine mahkemeden yasak

Videoyu Aç 96 internet sitesine mahkemeden yasak
A
a

TİB'in talebi doğrultusunda, Gölbaşı Sulh Ceza Mahkemesi, 96 internet sitesine erişimi engellenmesi kararı verdi. Mahkeme kararıyla ayrıca 23 Twitter hesabına da erişim engeli uygulandı.

Gölbaşı Sulh Ceza Mahkemesi, “Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nın (TİB) terör örgütlerinin propagandasının yapıldığı gerekçesiyle 96 internet sitesine yönelik verdiği erişimin engellenmesi” kararını onayladı.
 
TİB, 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun’un “Gecikmesinde sakınca bulunan hallerde içeriğin çıkarılması ve/veya erişimin engellenmesi” başlığını taşıyan 8/A maddesine göre, 96 internet sitesi ile sosyal paylaşım sitesi Twitter’da 23 hesaba yönelik, “yaşam hakkı ile kişilerin mal ve can güvenliğinin korunması, milli güvenlik ve kamu düzeninin korunması, suç işlenmesinin önlenmesi” gerekçeleriyle 25 Temmuz itibarıyla erişimin engellenmesine karar verdi.
 
TWITTER’DA 23 HESABA ERİŞİM ENGELİ
TİB tarafından uygulanan erişimin engelleme kararları, onay için Gölbaşı Sulh Ceza Hakimliğine sunuldu. Aynı gün başvuruyu değerlendiren mahkeme de “gecikmesinde sakınca bulunan hal” kapsamında TİB’in uyguladığı erişimin engellemesi ve içerik çıkarma kararlarının hukuka uygun olduğuna karar verdi. Böylece mahkemenin onayladığı kararla TİB tarafından IŞİD, PKK ve DHKP-C’nin propagandasını yaptıkları iddiasıyla 96 internet sitesi ile Twitter’daki 23 hesaba yönelik erişim engeli uygulandı.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.