Losev

81 İl için sivil polis dönemi başlıyor

Videoyu Aç 81 İl için sivil polis dönemi başlıyor
A
a

Emniyet Genel Müdürlüğü 81 ilin valiliklerine gönderdiği genelde, bundan böyle toplu taşıma araçlarında sivil polislerin denetim yapabileceklerini duyurdu.

Emniyet Genel Müdürlüğü 81 ilin valiliklerine gönderdiği genelde, bundan böyle toplu taşıma araçlarında sivil polislerin denetim yapabileceklerini duyurdu. Ceza kesme yetkileri de bulunan sivil ekipler, son ana kadar araç içerisinde yaşananları ve şoförü gizlice takip edecek.

Valiliklere gönderilen genelgede, şehiriçi ve şehirlerarası yolcu taşıyan tüm araçlarda sivil trafik polislerinin denetim yapabileceği açıkladı.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ölümlü kazaların azaltılması gerektiği yönündeki açıklamalarının ardında harekete geçen Emniyet Genel Müdürlü, il emniyet müdürlüklerine bağlı sivil ekiplerin; halk otobüsleri, belediye otobüsleri, şehirlerarası otobüsler, minibüsler ve taksilerde şoförlerin trafik kurallarına uyup uymadıklarını denetlemelerini istedi.

UYGULAMA NASIL OLACAK?

Yeni sistemde; araç içerisinde gizli görevde bulunan polis memuru, resmi bir polis aracının yanına geldiğinde o toplu taşıma aracını durdurup önce kendini ve görevini yolculara tanıtacak ardından da cezai işlemi uygulayacak.
Yolculuk boyunca şoförün dinlenme süresinden, telefonla konuşmasına, sigara içmesinden, yolculara nasıl davranacağına kadar her şey görevli polis memuru tarafından kontrol edilecek.
Bu denetimler 7 gün 24 saat boyunca devam edecek.
Bu sayede, toplu taşıma araçlarında son günlerde sıklıkla gördüğümüz kavgaların da önlenebileceği tahmin ediliyor.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.