Losev

80 Öğrenciye Giyim Yardımı Yapıldı

Videoyu Aç 80 Öğrenciye Giyim Yardımı Yapıldı
A
a

Kalplere hicret projesi kapsamında Bitlis'in Hizan ilçesine bağlı Döküktaş köyüne 80 öğrenciye giyim yardımı yapıldı.

Açıklama yapan Doç. Dr. Metin YILMAZ; "Kalplere Hicret" Projesi İlahiyat 3. sınıf  öğrencilerine vermiş olduğu "Hz. Peygamber'in Gençlerle İletişimi" adlı dersinde, dersi konusuyla ilgili olarak uygulamalı hale getirmek amacıyla ortaya atılan bir fikir ile ortaya çıkmıştır. Projenin temel amacı çeşitli sebeplerle Samsun'a iltica etmiş mülteci kardeşlerimizin tüm sorunlarıyla ilgilenmek, sadece maddi değil manevi olarak da yanlarında olduğumuzu, yalnız olmadıklarını göstermek bununla birlikte Samsun da bulunan diğer yoksullara imkan dahilinde yardımcı olmaktı.

Fakat eğer imkânımız el verirse diğer ihtiyaç sahiplerine de ulaşmayı istiyorduk. Bitlis'ten bir öğretmenimizin telefonuna olumlu yanıt verebildik. Bize ulaştırılan yardımlarla öğretmenimizin talebi doğrultusunda 80 öğrencinin giyim ihtiyacına bir nebze de olsa katkıda bulunmaya çalıştık.

Öğretmenimizden gelen telefona göre seksen öğrencisinin olduğunu söylüyordu. Kendilerinden öğrencilerin yaş gruplarını istedik. Yine gönüllü arkadaşlarımızla beraber elimizdeki liste doğrultusunda kolilerimizi hazırladık ve  Bitlis'e gönderdik. Böylelikle yoksul vatandaşlarımıza da imkân olursa yardım edebileceğimizi gördük. Bizler sadece aracıyız. Bir tarafta ihtiyaç sahipleri diğer yanda yardım severler. Bizim amacımız yardımların gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmasıydı. Bunu da elimizden geldiğince yapmaya çalışıyoruz.

Kaynak : Bitlis Haber13 / Haber Merkezi

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.