Losev

8 Yaşında Işid'e mi Katıldı

Videoyu Aç 8 Yaşında Işid'e mi Katıldı
A
a

Kosova'da bir baba eşinden habersiz sekiz yaşındaki oğlunu Suriye'ye götürdü. Eşi, IŞİD veya Nusra örgütlerine katılmış olabileceklerinden endişe duyuyor.

Kosova'da iki hafta önce 43 kişinin gözaltına alındığı 'IŞİD ve Nusra operasyonundan' sonra komuoyuna bu kez bir babanın sekiz yaşındaki oğluyla birlikte bu cephelerden birine katılmış olabileceği haberi duyuruldu.

Priştine'de yaşayan Pranavera Abazi eşine devlet kanalından seslendi, oğlunu geri getirmesini istedi.  Kocası iki ay önce oğluyla beraber dağ tatiline çıkacağını söyleyerek ortadan kayboldu. Yedi  gün sonra ise SMS yoluyla Suriye'de ve iyi oldukları bilgisini verdi.

Abazi, eşinin daha önce ülkeden ayrılma planlarından bahsettiğini söylüyor.

"Her zaman buraya ait olmadığını söylüyordu. Ama bizim için her şeyi temin etmeden hiç bir yere gitmeyeceğini de. Ancak hiç bir zaman oğlumuzu da götürebileceğini söylememişti."

Pranavera'nın kocası Irak ve Suriye'deki savaşlara katılmaya karar veren tek Kosovalı değil. İki hafta önce Kosova polisi Irak ve Suriye'de IŞİD ve Nusra cephelerinde savaştıkları şüphesiyle 43 kişiyi gözaltına almıştı.

16 Kosovalı savaşçı öldü

Polis incelemesinin hedefinde cemaati cihada teşvik ettikleri şüphesiyle birkaç imam da bulunuyor.

Bugüne kadar Suriye'de 16 Kosovalı savaşçı öldü.

Sekiz yaşındaki Erion'un annesi Pranavera Abazi oğlunu bir an önce okul sıralarında görmek istiyor.

Abazi, "O ansızın döner ve ben geldiğini duymam diye geceleri uyumuyorum. Yakında döneceğini umuyorum. Şimdi okulların açılmasıyla benim için daha da zor, çünkü tüm çocuklar okula başlayacak ben ise onun başına ne geleceğini bilmiyorum" diyor.

Kaynak : Al Jazeera

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.