DEM Bitlis Belediye
Losev

7 yıl sonra İran’a gidiyor

Videoyu Aç 7 yıl sonra İran’a gidiyor
A
a

Rusya Devlet Başkanı Putin, 7 yıl aradan sonra bugün ilk kez Tahran’a giderek İran Cumhurbaşkanı Ruhani ve ülkenin dini lideri Hamaney ile görüşecek.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bugün İran'ın başkenti Tahran’da düzenlenecek Gaz İhracatçısı Ülkeler Forumu (GECF) 3. Liderler Toplantısı’na katılacak. Forumda 12 üyenin yanı sıra Cezayir, Bolivya, Mısır, Ekvator Ginesi, İran, Libya, Nijerya, Katar, Rusya, Trinidad-Tobago, Venezüella ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) liderleri de hazır bulunacak. Ayrıca Hollanda, Norveç, Irak, Umman ve Peru temsilcileri de toplantıda gözlemci ülke statüsünde yer alacak.
 
Öte yandan Putin, Tahran ziyareti çerçevesinde İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve ülkenin dini lideri Ayetullah Ali Hamaney ile ikili görüşmeler yapacak. Rusya Devlet Başkan Yardımcısı Yuriy Uşakov, görüşmelerin gündeminde Suriye’de IŞİD’le mücadele, nükleer enerji ve askeri işbirliği konularının olacağını söyledi. Putin'in İran ziyareti sırasında bir dizi anlaşmanın da imzalanacağını paylaşan Uşakov, bunlardan birinin iki ülke arasındaki seyahat koşullarının kolaylaştırılmasını, bir diğerinin de sağlık alanında işbirliği öngördüğünü aktardı.
 
Son İran ziyaretini 2007'de gerçekleştiren Putin, şu ana kadar İran lideri Ruhani ile iki kez, Hamaney ile de bir kez görüşmüştü.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.