10 Aralık 2025 tarihinde asfalt ve yol çizgi çalışmaları tamamlanarak hizmete açılan alternatif güzergâhta, aradan geçen yaklaşık 7 aylık sürede birçok noktada asfalt sökülmeleri, derin çukurlar ve çökmeler meydana geldi. Yolun bazı bölümlerinde ise yama çalışmaları yapıldığı görüldü.

Başıboş Köpeklerin Kovaladığı Anne ve Oğlu Yaralandı
Başıboş Köpeklerin Kovaladığı Anne ve Oğlu Yaralandı
İçeriği Görüntüle

Altyapı eksikliklerinin bulunduğu noktalarda yağışlar ve su birikintileri nedeniyle yolun zaman zaman su altında kaldığı belirtilirken, oluşan bozuklukların sürücülere zor anlar yaşattığı ve araçlarda hasara neden olduğu ifade edildi.

A W758779 05

Öte yandan, güzergâh üzerindeki kaldırım yapım çalışmalarının yavaş ilerlemesi de vatandaşların tepkisini çekti. Alternatif ulaşım güzergâhı olarak hizmete açılan yolda kapsamlı bakım ve onarım çalışması yapılması talep ediliyor.

Mahalle sakinlerinden Zeki Takva, yolun kısa sürede kullanılamaz hale geldiğini belirterek, altyapı çalışmaları tamamlanmadan asfalt serildiğini öne sürdü.

Takva, "Perişan bir halde. Zaten siz de görüyorsunuz; yolların tamamı yamulmuş, çökmüş. Buranın açılışının üzerinden henüz bir yıl geçti ama durumu ortada. Söylenecek fazla bir şey yok, her şey gözler önünde. Böyle olmaması gerekiyordu. Eğer yapıldıysa da çok daha sağlam ve düzgün bir şekilde yapılmalıydı." ifadelerini kullandı.

A W758779 01

Kaynak: İHA