Losev

6 çocuğun yanarak öldüğü Kuran kursunun yatılı ruhsatı yokmuş

Videoyu Aç 6 çocuğun yanarak öldüğü Kuran kursunun yatılı ruhsatı yokmuş
A
a

Diyanet müfettişleri, Diyarbakır'da 6 çocuğun öldüğü Kuran kursu faciasını araştırdı. Sadece gündüz eğitim ruhsatına sahip kurs, güvenlik nedeniyle denetlenmemiş.

Diyarbakır’ın Kulp ilçesindeki Kuran kursunda çıkan yangında 6 çocuk hayatını kaybetti. Çocukların, plastik kapının erimesi ve genleşmesi nedeniyle kapıyı açamadıkları için can verdiğinin ortaya çıkması, yanan binanın fiziki şartlarının kurs yönetmeliklerine uygun olup olmadığı tartışmaları yaratmıştı. Gazete Habertürk'ün haberine göre elektrikli ısıtıcıdan kaynaklandığı ortaya çıkan 1 Aralık’taki faciayla ilgili Diyanet İşleri Başkanlığı’nın gönderdiği 2 müfettiş yaptıkları incelemelerde kursun gündüz eğitim ruhsatı bulunduğunu belirledi.

Müfettişler yatılı eğitim için resmi yazılı onay bulunmayan kursta kalorifer sistemi çalışmasına rağmen elektrik sobası kullanıldığını tespit etti. Gündüz gelen 68 öğrencinin, 17’sinin ise gece yatılı kaldığı 2 katlı kurs binasındaki çocukların aşırı soğuk hava nedeniyle yetkililerden habersiz elektrik sobası yaktığı ve ısıtıcının ayağı olmadığı için altına yastık yerleştirdikleri öğrenildi.

Müftülük yetkilileri yangında ihmal olmadığını ileri sürerken Diyarbakır Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma sürüyor.

Öte yandan, 2011 yılında Diyanet başmüfettişi imzasıyla gündüz eğitim vermeye başlayan Kuran kursunun yatılı olabilmesi için kalorifer tesisatına ihtiyaç duyduğu müftülüğün de bu eksiği giderdiği belirtildi. Yatılı statü için Diyanet ile yazışmalar yaptığı da ortaya çıkan kursun, kırsalda bulunduğu için güvenlik gerekçesiyle son dönemlerde denetlenemediği de iddia edildi.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.