Güncel

500 Bin Sosyal Konut Projesi’nde Bu Hafta Hangi İllerde Kuralar Çekilecek?

Yüzyılın Konut Projesi kapsamında yürütülen kura çekimlerinin devam ettiğini belirten Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, bu hafta 9 ilde daha kura çekimi yapılacağını duyurdu.

Bugüne kadar 32 şehirde 121 bin 265 konutun hak sahibinin belirlendiğini ifade eden Bakan Kurum, “Milletimize söz verdiğimiz gibi ülkemizin dört bir yanında 500 bin konutun anahtarlarının sahiplerini belirlemeye devam ediyoruz” dedi.

TOKİ tarafından paylaşılan kura takvimine göre çekimler 26–31 Ocak 2026 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Buna göre; 27 Ocak’ta Kilis, 28 Ocak’ta Sinop, 29 Ocak’ta Niğde, 30 Ocak’ta Aksaray, Ordu ve Karabük, 31 Ocak’ta ise Samsun, Nevşehir ve Bartın’da kura çekimleri yapılacak.

Kura çekimlerinin, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın duyurduğu takvim doğrultusunda sürdürüleceği belirtildi.