Losev

5 Askere Tecavüz Soruşturması

A
a

E.A. (16) isimli kız çocuğu 2011 yılında, 5 uzman çavuşun kendisine cinsel istismarda bulunduğu ve tecavüz ettiğini belirtti.

1997 doğumlu, Bingöl'ün Solhan ilçesi Hazarşah köyü nüfusuna kayıtlı E. A. isimli kız çocuğuna 5 uzman çavuş tarafından 2011 yılından itibaren farklı tarihlerde cinsel istismarda ve tecavüzde bulunulduğu iddia edildi.
 
Konuya ilişkin suç duyurusunda bulunan E.A, bu kişilerin yargılanmasını istedi. E.A 25 Mayıs tarihinde Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdiği ifadede, henüz 14 yaşında iken askeri görevli Yusuf A. tarafından kandırılıp cinsel istismara uğradığını, 2011 ve 2013 yılları arasında Yusuf A.'ın arkadaşları, İlker Y, Mustafa T, Mevlüt K. ve Serdal K. İle Hakkı adlı askerler tarafından defalarca cinsel istismar ve tecavüze uğradığını söyledi. 
 
Savcılığa yansıyan olayda E.A. ifadesinde Mevlit K. ve Hakkı isimli kişilerle kendi rızasıyla birlikte olduğunu, bu kişilerin kendisinin 18 yaşından küçük olduğunu bildiğini ve kendisine evlenme vaadinde bulunduklarını belirterek, davacı oldu. 
 
Askerler serbest bırakıldı
 
İfade tutanağında eğitimci bilirkişi E.A.'nın, yaşına ve gelişim özelliklerine uygun samimi beyanlarda bulunduğunu belirterek, "Olayın bütünü etkilemeyecek boyutu olan kısmı çelişkiler yaşadığı travma ve aradan geçen süreden kaynaklanmaktadır. Yaşı, görünümü ve konuşmaları da yaşını göstermektedir" deniliyor. E.A'nın avukatı Canan Çakabay, olayda ismi geçen askerlerden 4'ünün mahkemece tutuklandığını, ancak bir üst mahkemeye yapılan itiraz üzerine serbest bırakıldıklarını söyledi. Çakabay, "Dosyaya gizlilik kararı konduğundan dolayı soruşturmanın şuanda ne aşamada olduğu konusunda bilgi sahibi değiliz" dedi. 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.