Losev

48. Tatvan Doğu Anadolu Fuarı sona erdi

Videoyu Aç 48. Tatvan Doğu Anadolu Fuarı sona erdi
A
a

            48. Tatvan Doğu Anadolu Fuarı sona erdi

Tatvan ilçesinde bu yıl 48.’si düzenlenen Tatvan Doğu Anadolu Fuarı Kültür Sanat Festivali sona erdi.

10 Temmuz’da başlayan ve 20 gün boyunca birçok etkinliğe ev sahipliği yapan Tatvan Doğu Anadolu Fuarı Kültür Sanat Festivali, son gün düzenlenen futbol turnuvası finali kupa töreni ve Sanatçı Kemal Yılmaz Konseri ile sona erdi.

Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy ile birlikte fuarın kapanış programına katılan Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, turnuvada dereceye giren takımlara kupalarını takdim ederek, Sanatçı Kemal Yılmaz Konserine katıldı.

 Düzenlenen Tatvan Doğu Anadolu Fuarı Kültür Sanat Festivali ile ilgili konuşan Kaymakam Murat Erkan, “Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) tarafından devletimizin bütün kurumlarını hedef alan ilkel, çağdışı, hezeyan dolu, anlayış ve kafaların ürünü olan 15 Temmuz darbe girişimi tüm ülkemizi olduğu gibi ilçemizi de olumsuz yönde etkilemiştir. Bu anlamda bütün bölgeye hitap eden 48. Tatvan Doğu Anadolu Fuarımızda maalesef bu insanlık dışı girişimin gölgesinde kalmıştır. Bu yüzden önceki yıllarda çok renkli ve heyecanlı geçen fuarımız maalesef darbe girişiminin etkisi altında kalmış ve yapılması planlanan birçok etkinlik gerçekleştirilememiştir.  Ayrıca katılımı beklenen birçok firmada yine bu hain girişimden ötürü fuara katılım gösterememiştir. Yine tüm bu olumsuzluklara rağmen, fuarımız bölgemize renk ve heyecan katmıştır. Bu vesile ile bir kez daha ülkemizi hedef alan bu hain girişimi kınıyor, ayrıca darbeye karşı dik duruşundan ötürü yüce milletimize bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca fuara katkı sunan herkese teşekkür ediyorum. ” Dedi.

 Kaymakam Erkan, ayrıca yine fuar kapsamında düzenlenen futbol turnuvasına katılım gösteren tüm takımlara teşekkürlerini ilerek, turnuvada dereceye giren takımları tebrik etti.

 Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy ise, “Yaklaşık yarım asırdır devam eden fuarımız ilçemizde ilk kez 1968 yılında Doğu Sanayi Sergisi olarak açılmış olup aynı yıl alınan bir kararla Tatvan Doğu Anadolu Fuarı adını almıştır. İlk açıldığı günden bu yana her yıl geleneksel olarak belirli tarihlerde açılan fuarımız daha sonradan kültür, sanat, spor ve benzeri etkinliklere hitap edecek büyüklüğe ulaşmış ve Tatvan Doğu Anadolu Fuarı Kültür ve Sanat Festivali ismini almıştır. Bu yıl 48'incisini düzenlediğimiz fuarımızın daha kapsamlı olarak her sektöre hitap edebilmesi ve sadece bölgesel ekonomiye değil ülke ekonomisine de katkıda bulunması için program akışında bazı değişikler yaptık. Bunun içinde Fuarımıza ülkenin her bölgesinden farklı alanlarda ticaret yapan esnaflarımızı davet ettik. Fuarımızda turizm, sanayi, tarım ve benzeri sektörlere yer vererek fuarımızın misyonunu genişletip her kesime hitap etmeyi amaçladık. Darbe girişimi dolayısıyla planlanan bazı etkinlikler iptal edilse de fuarımız 20 gün boyunca birçok etkinliğe ev sahipliği yaptı. Çok şükür 48. fuarımız sorunsuz şekilde tamamlanmış  oldu. Ben bu vesile ile bizlerden desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu. 

Düzenlenen 48. Tatvan Doğu Anadolu Fuarı kapanış programı çekilen halaylarla sona erdi.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.