DEM Bitlis Belediye
Losev

31 İlde KPSS Operasyonu 105 asker eşi için gözaltı kararı

Videoyu Aç 31 İlde KPSS Operasyonu 105 asker eşi için gözaltı kararı
A
a

Ankara merkezli 31 ilde düzenlenen operasyonda, 2010 yılındaki KPSS ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, 105 asker eşi hakkında gözaltı kararı verdi.

Ankara'da 2010 KPSS ile ilgili düzenlenen operasyonda 105 asker eşi hakkında gözaltı kararı verildi. Ankara merkezli opersyon 31 ilde devam ediyor.

DARBE GİRİŞİMİNDE AKTİF ROL ALDILAR

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 2010 yılındaki KPSS öncesinde soruların çalınmasıyla ilgili olarak yapılan 10'uncu aşama operasyonda, 15 Temmuz darbe girişiminde aktif olarak yer aldıkları ve FETÖ mensubu oldukları tespit edilen 105 asker eşi hakkında gözaltı kararı verdi.

TERÖR ÖRGÜTÜNE PARA AKTARMIŞLAR

Şüphelilerin terör örgütü FETÖ'ye himmet, para transferleri, FETÖ tepe yönetimi ile irtibat ve Bank Asya'da para hareketi ile suçlandıkları öğrenildi.

31 İLDE OPERASYON YAPILIYOR

Soruşturma dosyasında şüphelilerin genel kültür, genel yetenek ve eğitim bilimleri sınavına ait soruları sınavdan önce elde ettiklerine dair kuvvetli delil bulunduğu belirtildi. Ankara 29, İstanbul 21, İzmir 5 kişi olmak üzre Türkiye genelinde 31 ilde operasyon yapılıyor.

EŞLERİNİN RÜTBELERİ ORTAYA ÇIKTI

Şüphelilerin ikisinin eşinin albay, 14'ünün yarbay, 40'ının binbaşı, 40'ının yüzbaşı, 4'ünün üsteğmen eşi olduğu öğrenildi.


 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.