DEM Bitlis Belediye
Losev

24 Saatte 50 Ton Yardım Toplandı

Videoyu Aç 24 Saatte 50 Ton Yardım Toplandı
A
a

Siirt genelinde "Rojava halkların onurudur, onuruna sahip çık" şiarıyla başlatılan Rojava için destek kampanyası halk tarafından yoğun ilgiyle karşılanırken, yardım kampanyasının ilk 24 saatinde 50 tok gıda maddesi toplandı.

Siirt Belediyesi öncülüğünde, Siirt genelinde "Rojava halkların onurudur, onuruna sahip çık" şiarıyla başlatılan ve DBP, HDP, ilçe ve belde belediyelerinin yanı sıra kentte bulunan 50 STK tarafından aktif destek verilen Rojava için destek kampanyası halkın büyük ilgisi devam ediyor.   

Yardım kampanyası çerçevesinde kent merkezi, il, ilçe ve belde kurulan yardım toplam çadırlarına halk tarafından sürekli ziyaret edilirken, halkın kampanyaya desteği artırmak amacıyla, anons aracıyla kenttin mahallerinde sürekli Rojava destek çağrıları yapılıyor.

Siirt kent merkezindeki Güres Caddesi Sancaklar ilköğretim okulu, Siirt Belediyesi Hizmet Binası ve Barış Mahallesi Orhan Doğan Kent Parkında kurulan yaradım toplam merkezine halk tarafından yapılan yardımlar araçlara Siirt belediyesi bulunan toplam merkezine götürülüyor. Bu günde kampanya çerçevesinde kurulan köy komisyonları il, ilçe ve beldelere bağlı köyleri ziyaret ederek halka kampanya destek olmaları çağrılarında bulundu.

Siirt belediyesi tarafından kent genelinde başlatılan kampanya çerçevesinde kampanyanın ilk gününde, buğday, şeker,  pirinç, bulgur, yağ, mercimek, fasulye, çocuk bezi ve çocuk mamasından oluşan 50 ton temel gıda ve temel ihtiyaç maddesi toplandı.

Toplanan yardımlar 25 Temmuz Cuma günü Urfa’nın Suruç ilçesinde bulunan ana yaradım toplama merkezine gönderilecek.

Kaynak : FiratNews

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.