Slayt Gösterisi
Losev

2019 aöf yaz okulu nedir yaz okulu ücretleri?

Videoyu Aç 2019 aöf yaz okulu nedir yaz okulu ücretleri?
A
a

Geçtiğimiz günlerde bahar dönemi final sınav sonuçları açıklanan AÖF'te gözler şimdide bu sene ilk kez uygulanacak yaz okuluna çevrildi.

Peki 2019 AÖF yaz okuluna kimler kayıt yaptırabilir? 

Alttan dersi olup mezun olmak isteyen açıköğretim üniversitesi öğrencilerinin merak ettiği AÖF yaz okulu ücretleri belli oldu.

"Açıköğretim Fakültesi final sınavı sonuçlarının açıklanmasının ardından başarısız dersi bulunan öğrenciler AÖF yaz okuluna kayıt yaptırabilecek. Yaz Okulu'na, AÜ Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerine kayıtlı tüm öğrenciler başvurabilecek. Geçtiğimiz aylarda değişen fakülte yönetmeliğiyle yaz okulu getirilerek öğrencilerin yıl içerisinde başarılı olamadığı dersleri telafi etme şansı tanındı. AÖF yaz okulu internet başvuru ve kayıt tarihi 24 Haziran 2019 Pazartesi - 28 Haziran 2019 Cuma olarak belirlendi. Peki 2019 AÖF yaz okulu kayıt ücretleri ne kadar oldu? İşte Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi tarafından açıklanan AÖF yaz okulu sınav takvimi... 

AÖF YAZ OKULU KAYIT ÜCRETLERİ 

Yaz okuluna güz ve bahar döneminde kayıt yenileten-yeniletmeyen, yarı yıl fark etmeksizin tüm Açıköğretim Sistemine göre öğretim yapan Fakültelerin öğrencileri kayıt yaptırabilir. 

2019 - 2020 eğitim öğretim dönemi için Alınan Ders Sayısına Göre Ödenecek Öğretim Gideri Ücreti; 
Yaz okulunda 1 Ders alan öğrenci Toplam 160,00 TL öder. 
Yaz okulunda 2 Ders alan öğrenci Toplam 175,00 TL öder. 
Yaz okulunda 3 Ders alan öğrenci Toplam 190,00 TL öder. 
Yaz okulunda 4 Ders alan öğrenci Toplam 205,00 TL öder. 
Yaz okulunda 5 Ders alan öğrenci Toplam 220,00 TL öder. 

AÖF YAZ OKULU SINAV TARİHİ

Yaz Okulu Sınavı için sınav merkezi tercihleri 19 Temmuz'a kadar yapılabilinecek. 11 hafta sürecek eğitimin ardından 14-15 Eylül'de final sınavları yapılacak. Yaz okulunda, hangi derslerin olacağı, ilgili birim kurulunun kararı ve Üniversite Senatosunun onayı ile belirlenecek. Yaz Okulu başarı değerlendirmesi tek sınavla yapılacak ve bunun başarı notuna katkısı yüzde 100 olacak. 

ÜÇ DERS SINAVINA GİRENLER YAZ OKULUNA KALABİLİR Mİ? 

2018-2019 eğitim-öğretim yılında üç ders sınavına katılma hakkı olan öğrenci, ders seçimi yapmadan üç ders sınavına katılabilir ya da yaz okulundan ders seçerek yaz okulu sınavına katılabilir. Bir öğrenci, üç ders sınavına ve yaz okuluna aynı anda katılamaz.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.