Losev

2015 yılında 56 bin kişi TEMA Vakfı’na katıldı

Videoyu Aç 2015 yılında 56 bin kişi TEMA Vakfı’na katıldı
A
a

TEMA Vakfı, bu yılki Bölgesel Gönüllü Toplantıları’nın dördüncüsünü 07.05.2016 tarihinde Van'da düzenledi. Türkiye'nin 7 farklı ilinden gelen 150 TEMA gönüllüsü Elite World Otel'de buluştu. Toplantıda, TEMA Vakfı’nın 2015’te 56 bini aşkın yeni gönüllüye ulaştığı ve toplam gönüllü sayısının 600 bini aştığı açıklandı.

Van’daki Bölgesel Gönüllü Toplantısı’na Van il protokolü, TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç, TEMA Vakfı Genel Müdürü Doç. Dr. Barış Karapınar, Van İl Temsilcisi Nurcan Alpaslan, TEMA Vakfı yöneticileri, il temsilcileri ve gönüllüler katıldı.

Sivil toplum gücünü gönüllülerden alır

TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç yaptığı konuşmada doğal varlıkları koruma mücadelesinde gönüllülerin çok önemli rol oynadığına dikkat çekti.

İngiltere merkezli Charities Aid Foundation tarafından yayımlanan Dünya Bağışçılık Endeksi’ne göre “gönüllülük için harcanan zaman” ölçüldüğünde Türkiye’nin 135 ülke arasında 132’nci sırada yer aldığını hatırlatan Deniz Ataç şunları söyledi:

“TEMA Vakfı 2014 yılında 46 bin gönüllü kazanarak kendi rekorunu kırmıştı. 2015’te bu rekoru bir kez daha kırdık ve 56 bini aşkın yeni gönüllü aramıza katıldı. Gönüllülükte Türkiye dünya sıralamasında sonlarda yer alırken böyle bir başarı elde etmemiz Türkiye’de sivil toplumun güçlenmesi açısından da değerli bir kazanımdır. Sivil toplum gücünü gönüllülerden alır. Herkesi gönlüne en yakın sivil toplum kuruluşuna gönüllü olmaya davet ediyorum.”

Deniz Ataç’ın ardından TEMA Vakfı İklim Proje Koordinatörü Cem İskender Aydın, İklim Değişikliği ve İklim Adaleti başlıklı bir sunum yaptı. Sunumun ardından BM Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye Temsilci Yardımcısı Atila Uras ve TEMA Vakfı Genel Müdürü Doç. Dr. Barış Karapınar'ın katıldığı 'BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ve Gönüllülük' konulu bir panel gerçekleştirildi. Sunum ve panel katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.