DEM Bitlis Belediye
Losev

2013 ÖSYS Ek Yerleştirme Kılavuzu Açıklandı

A
a

2013-ÖSYS Yükseköğretim Programları Ek Yerleştirme Kılavuzu açıklandı...

ÖSYM, 2013 Ek yerleştirme kılavuzunu açıkladı. Öğrenciler merakla ek tercih kılavuzu ve boş kontenjanları bekliyordu. ÖSYM yerleştirme kılavuzunu açıkladı, bir de adaylara mesaj var... Tercihler 25-30 Eylül tarihleri arasında yapılacak. 2013 ÖSYS Ek yerleştirme kılavuzunu aşağıdaki linkte bulabilirsiniz.
 
 
ÖSYM DUYURULARINI MUTLAKA TAKİP EDİN
 
"22-24 Eylül 2013 tarihleri arasında ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden yayımlanacaktır. Kılavuz adaylara ön bilgi vermek amacıyla yayımlanmaktadır. Bu nedenle adayların, tercihlerini yapmadan önce tercih süresi içinde ÖSYM'nin internet adresinden yeniden yayımlanacak Kılavuzu dikkatle incelemeleri ve ÖSYM’den yapılan duyuruları takip etmeleri gerekmektedir"
 
2013-ÖSYS Yükseköğretim Programları Ek Yerleştirme Kılavuzu (22 Eylül 2013) aşağıdaki linkte
 
 
2013-ÖSYS adaylarına ve kamuoyuna duyurulur."
 
YENİ KILAVUZ YAYINLANACAK
 
ÖSYM açıklanan kılavuzun ön bilgi vermek amacıyla yayınlandığını, bu nedenle adayların tercihlerini yapmadan önce, tercih süresi içerisinde ÖSYM'nin internet adresinden yeniden yayımlanacak kılavuzu incelemeleri istendi.
 
BAŞVURULAR NE ZAMAN?
 
Ek kontenjanlar için başvurular 25 Eylül-30 Eylül arası gerçekleştirilecek.
 
EK YERLEŞTİRME BU KONTENJANLARA GÖRE YAPILACAK
 
2013-2014 öğretim yılı için yükseköğretim programlarına yapılacak merkezî ek yerleştirme kontenjanlarını, a) 2013-ÖSYS merkezî yerleştirme sonunda boş kalan kontenjanlar,  b) 2013-ÖSYS merkezî yerleştirme ile kayıt hakkı kazanan adayların kayıt yaptırmaması nedeniyle boşalan  kontenjanlar ve c) 2013-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu basıldıktan sonra açılan ve bu nedenle  merkezî yerleştirme işlemlerine girmemiş olan yeni yükseköğretim programlarının kontenjanları oluşturur.
 
(NOT) 2013 ek yerleştirmeye başvurabilmek için 2013-ÖSYS'ye başvurulmuş olması zorunludur
 
TERCİH DEĞİŞİKLİĞİ İÇİN...
 
Tercih bildirim işleminizi tamamladıktan sonra “Tercih Süresi” içerisinde https://ais.osym.gov.tr İnternet  adresinden tercihlerinizde değişiklik yapabilirsiniz. Tercih işleminizi tamamladıktan sonra “Tercih Süresi” içerisinde https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden tercih bilgilerinizi mutlaka kontrol ediniz ve yazıcıdan tercih listenizin bir dökümünü edinerek saklayınız.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.