İlçenin Taşlıtepe mevkiinde kayalıklar arasında yetişen ve halk arasında 'ayı gülü' olarak da bilinen şakayıklar, doğa yürüyüşüne çıkan vatandaşlar ve doğa fotoğrafçılarının yoğun ilgisini çekiyor.

Renklerin ve doğanın uyumu, şakayıkların açmasıyla daha da belirgin hale gelirken, bu nadir doğa olayı, fotoğrafçılar için de kaçırılmayacak bir fırsat sunuyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da bu benzersiz anı yakalamak için Taşlıtepe'ye gelen doğa meraklıları ve fotoğrafçılar, kısa süren bu güzelliklerin değerini bir kez daha gözler önüne seriyor.

TATVAN'DA ŞEHİT YÜZBAŞI NECDİ ŞENTÜRK A VE B KIŞLASI İÇMESUYU TESİSİ YAPIM İŞİ TATVAN'DA ŞEHİT YÜZBAŞI NECDİ ŞENTÜRK A VE B KIŞLASI İÇMESUYU TESİSİ YAPIM İŞİ

Şakayıklar Tatvan'da Çiçek Açtı (1)

Çiçekler bölgeye ayrı bir güzellik katıyor

Doğal güzelliği fotoğraflamak için bölgeye giden Nusret Altan ve Oktay Subaşı, kısa ömürleri olan şakayıkların neredeyse tamamının çiçek açtığını ve açmayanların ise birkaç gün içinde açacağını belirterek, çiçeklerin bölgeye ayrı bir güzellik kattığını ifade ettiler.

Doğa Fotoğrafçısı Hakan Okay ise, Tatvan ilçesini şakayıkların güzellikleriyle aynı karede yakalama fırsatı bulduklarını ve yaklaşık 20 günlük ömrü olan bu çiçekleri bol bol fotoğrafladıklarını kaydetti. Şakayıklar Tatvan'da Çiçek Açtı (3)

Kaynak: İHA