Losev

2 Yolcu Otobüsü Devrildi 100'e Yakın Yaralı Var

Videoyu Aç 2 Yolcu Otobüsü Devrildi 100'e Yakın Yaralı Var
A
a

İstanbul'dan Hatay'a giden yolcu otobüsü Aksaray yakınlarında sürücünün kontrolü yitirmesi sonucu devrildi. Kazada ölenler olduğu belirtilirken, 30 kadar yaralı hastanelere taşındı.

Kaza saat 09.00 sıralarında Aksaray-Ankara karayolunun 20'inci kilometresinde meydana geldi. İstanbul- Hatay seferini yapan 34 HTS 45 plakalı yolcu otobüsü, kimliği henüz öğrenilemeyen sürücünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sunucu devrildi. Kaza yeri bir anda savaş alanına dönerken, yaralıların yardımına önce yoldan geçen araçlardakiler koştu.

Kaza yerine kurtarma ekipleri ve çok sayıda sağlık ekibi sevk edildi. Kazada otobüsün altında kalan bazı yolcuların öldüğü belirtilirken, 30 kadar yaralı da ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.
 
8 ÖLÜ

İstanbul'dan Hatay'a giden yolcu otobüsünün Aksaray yakınlarında kontrolden çıkarak devrilmesi sonucu ulaşan kurtarma ekiplerinin yaptığı çalışma sonrası devrilen otobüs kaldırıldı. Otobüsün altında 8 yolcunun cesedine ulaşıldı. Kurtarma ekipleri tarafından çıkartılan cesetler ambulanslarla Aksaray Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırıldı. Kazada hayatını kaybedenlerin kimliklerinin tespit edilmesi için çalışmalar devam ederken, kazada yaralanan yolculardan bazılarının isimleri ise şöyle:

Zeynel Boz, Fadime Boz, Demet Boz, Şambaz Aslan, Tahire Gümüşsoy, Hatice Gümüşsoy, Dicle Gümüşsoy, Emir Polat, Ayşe Polat, Ferit Bostancı, Emirhan Görgülü, Hatice Genç, Mustafa Genç, Sudenaz Genç, Fatih Sav, Tolga Yüksel, Aykut Gider, Ömercan Çakır, Suriye uyruklu Jihada Aljuma.


51 YARALI

SAMSUN - Kaza, Canik ilçesi Toptepe Mahallesi bir alışveriş merkezi önü Atatürk Bulvarı'nda saat 03.50 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Rize'den Samsun'un Bafra ilçesine giden Muharrem G.(41) idaresindeki 55 YA 449 plakalı yolcu otobüsü direksiyon hakimiyetinin kaybedilmesi sonucu yoldan çıkarak demiryolu kenarına devrildi. Kaza sonrası adeta can pazarı yaşandı.

Olay yerine çok sayıda ambulans, polis ve AFAD ile Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Bakanlığı ekipleri sevk edildi. Kazada yaralanan ve otobüsün içinde sıkışan yaşlı bir kadına ilk müdahale aracın içinde yapıldı. Sıkıştığı yerden çıkartılan yaşlı kadın sedye ile ambulansa taşındı. Kazada, yaralanan otobüs şoförü Muharrem G. ile birlikte 19 kişi samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, 8 kişi Gazi Devlet Hastanesi'ne, 11 kişi Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne, 3 kişi Medicana Samsun Hastanesi'ne, 3 kişi Atasam Hastanesi'ne, 4 kişi Medicalpark Hastanesi'ne ve 3 kişi ise Anadolu Hastanesi'ne kaldırıldı. Kazada yaralanan 51 kişinin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Polis kazayla ilgili soruşturma başlattı.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.