Losev

2'nci Ahlat-Avrasya Sempozyumu Sona Erdi

A
a

Ahlat ilçesinde bu yıl 2'ncisi düzenlenen 'Ahlat-Avrasya Kültür ve Sanat Sempozyumu' Ahlat Kültür Merkezinde düzenlenen kapanış programı ile sona erdi.

Bitlis Eren Üniversitesi, Bitlis Valiliği, Ahlat Belediyesi, Ahlat Kültür ve Eğitim Vakfı ve Belli Eğitim, Kültür, Tarih ve Arkeoloji Araştırma Merkezi (BEKAM) tarafından ortaklaşa düzenlenen Ahlat-Avrasya Kültür ve Sanat Sempozyumu 3 gün sürdü. Yaklaşık 80 bilim adamı ve akademisyenin katıldığı sempozyum da katılımcılar bildirimlerini okuyarak bilim camiasına sunuldu. Daha sonra sempozyuma bildiri sunan akademisyenlerin bildirileri toplanarak neşriyata dönüştürüleceği müjdesi de verildi.
 
Sempozyumun öğlenden önceki bölümünde akademisyenler ilgi alanlarına giren bildirilerini okudu. Bildirilerin hepsi tamamlandıktan sonra sempozyumun genel bir değerlendirilmesi yapıldı. Yapılan Değerlendirmede Eren Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Mahmut Doğru, Prof. Dr. Oktay Belli ve Ahlat Belediye Başkanı A.Mümtaz Çoban sempozyumun her aşamasında katkı ve destek sunanlara teşekkür ettiklerini belirttiler. Ahlat'ın öneminin geçmişten günümüze değerlendirilmesi yapıldıktan sonra, sempozyumuna bilimim de eklenmesi yönünde bir öneri geldi. Öneri oylamaya sunularak oy birliği ile "Ahlat-Avrasya Kültür ve Sanat Sempozyumu'na bilimin de eklenmesine karar verildi. Böylece 'AHLAT-AVRASYA BİLİM, KÜLTÜR VE SANAT SEMPOZYUMU' olarak düzenlenmesinde mutat kalındı.
 
AHLAT BELEDİYE BAŞKANINA PLAKET VERİLDİ
 
Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru Ahlat-Avrasya Bilim, Kültür ve Sanat Sempozyumu'na desteğinden dolayı Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban'a bir plaket verdi.
 
AHLAT'IN TARİHİ MEKANLARI BİLİM ADAMLARINA GEZDİRİLDİ
 
Yapılan genel değerlendirmenin ardından Ahlattaki tarihi mekanlar Prf.Dr.Recai Karahan tarafından sempozyuma katılan bilim adamlarına gezdirildi. Önce Ahlat Selçuklu Mezarlığına geçen heyet burada Karahan'ın yaptığı çalışmalar ve Selçuklu Mezarlığı hakkında genel bilgiler alındı. Ardından Ahlat'ın sembolü olan Emir Bayındır Kümbeti ve Mescidi gezildi. Daha sonra Ahlat mağara evleri gezildi. Ahlat'n tarihi ve doğal güzelliklerine hayranlıklarını gizleyemeyen bilim adamları hem tarihi hem de doğal güzellikler karşısında söylenecek cümle bulamadıklarını ifade ederek ilçeden ayrıldı.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.