Losev

19 Yıl Sonra Ülkesine Döndü

Videoyu Aç 19 Yıl Sonra Ülkesine Döndü
A
a

19 yıldan bu yana ülkesinden uzakta kaçak yaşayan keşiş, hakkında açılan davalar zaman aşımından kapanında ülkesine döndü.

Vinai La-ongsuwan olarak tanınan Phra Yantra beraberindeki 10 müridi Tayland’ın Nakhon Si Thammarat kentinde görüntülendi.

Yardımcısı, "Yantra güney bölgesine Malezya’dan geldi ve buradaki diğer keşişlerle buluştu. Yakında da Amerika’ya gidecek" dedi. Ünlü keşiş Yantra’nın ülkeye yasal yollarla girdiği hakkında açılan davaların zaman aşımına uğrayarak kendisi ile ilgili tüm yasak ve kısıtlamaların kaldırıldığı belirtildi.

Yantra uzun yıllar kiliselerde rahiplik yaptıktan sonra 1974 yılında Rattanaram tapınağında Budist keşişliğine geçti. 1994 yılında ünlü keşiş aralarında yüce divanı karalama, Sangha kanuna karşı gelme, cinsel ilişki (budizme göre keşişlerin cinsel ilişkiye girmeleri yasaktır) gibi suçların bulunduğu davalarda Tayland Yüce Divan Konseyi Yantra’yı keşişlikten çıktığı gerekçesiyle suçlu bulmuş ve sınırdışı etmişti. Yantra ise bu kararı reddetmiş ve hala bir keşiş olduğunda ısrar ederek örtüsünün rengini koyu mor yapmıştı. Bu da halktan bir çok insanın onun peşinden gitmesini sağladı. Yantra daha sonra sahte bir pasaport ile ABD’ye gitmiş ve orada mülteci olarak yaşamaya başlamıştı.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.