DEM Bitlis Belediye
Losev

13 Şubat ehliyet sınav sonuçları

Videoyu Aç 13 Şubat ehliyet sınav sonuçları
A
a

Merakla beklenen ehliyet sınav sonuçları açıklandı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 13 Şubat Cumartesi günü düzenlenen ehliyet sınav sonuçları açıklandı. Sürücü adayları sınav sonuçlarını Milli eğitim Bakanlığı’nın resmi internet sayfası meb.gov.tr adresinden sorgulama yapabilirsiniz. 

SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

KURSİYERLER EN FAZLA 4 SINAV HAKKI

Ehliyet sınavına giren kursiyerler yeni dönemde, en fazla 4 yazılı, 4 uygulama sınavına girme hakkına sahip olacaklar. Sınav döneminde sınava girmeyen kursiyerin bir hakkı kullanılmış sayılacak. Direksiyon usta öğreticisi tarafından, sınava gireceği düzeye ulaştığına karar verilen kursiyerler kurs tarafından direksiyon eğitimi dersi ön sınavına alınacak. Direksiyon eğitimi dersini tamamlayarak kurs tarafından yapılan ön sınavda başarılı olan ve sınava girmesi uygun görülerek sınavdan bir hafta önce Özel MTSK Modülü üzerinden onay verilen kursiyerler, direksiyon eğitimi dersi sınavına girecek. Teorik derslerin sınavlarında başarılı olup direksiyon eğitimi dersi sınavlarında dört dönem sonunda da başarısız duruma düşenler, ücretini ödeyip belirtilen sayıda direksiyon eğitimi dersi almak kaydıyla dört dönem daha sınava girebilecek. Teorik derslerin sınavından dördüncü sınav hakkı sonunda, direksiyon eğitimi dersi sınavlarında ise ikinci dört sınav hakkı sonunda başarısız duruma düşenler, kayıt işlemlerini tamamlamak ve ücretlerini ödemek suretiyle kurslara yeniden kayıt yaptırabilecek.

DİREKSİYON EĞİTİMİ DERSİ 60 LİRA ÜCRETİ VAR

Ehliyet sınavının yazılı sınav sonuçları açıklandıktan sonra direksiyon eğitimi dersi uygulama sınavı yapılacak. Kursiyer, yazılı ve uygulamalı sınavlardan başarılı olduğu takdirde sertifika almaya hak kazanacak. Emniyet Genel Müdürlüğü on-line olarak Özel MTSK Modülünden sertifika kontrolü yaptıktan sonra sürücü belgesi düzenleyecek. Yeni yılda direksiyon sınav ücreti ocak 2016 itibariyle 70 TL olarak belirlenmiştir. Kursiyerler, 2016 yılında her sınav dönemi için ayrı ayrı olmak üzere KDV dâhil 70TL MTSKS ücreti yatıracaklar.

2016 DİREKSİYON SINAV HAKKI KAÇTIR?

Direksiyon sınavu hakkı için, 4 defa normal giriş hakkı bulunuyor. Bu arada sağlık raporuyla 1 defaya mahsus olmak üzere sınava girmezseniz ilk 4 hakkınıza ek 1 hakkınız daha olur. Yeri gelmişken belirtelim ilk 4 veya 4+1(sağlık raporu varsa) hakkınızdan başarısız olursanız 45 gün süre içinde kursa müracaat ederek ek 4 hak daha elde edebilirsiniz. Bunun için direksiyon eğitimi sil baştan almanız gerekecek.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.