İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın duyurusuna göre, 19 ilde gerçekleştirilen Sibergöz-45 operasyonlarında 38 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonlar, bahis, nitelikli dolandırıcılık, çevrimiçi çocuk istismarı ve bilişim sistemine girme suçlarına karşı yapıldı.

63 Milyon TL'lik İşlem Hacmi Yapmışlardı

Bakan Yerlikaya'nın ifadesine göre, Jandarma Genel Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirilen operasyonlar, 19 ilde eş zamanlı olarak icra edildi. Bu operasyonlar neticesinde 63 milyon 500 bin Türk lirası işlem hacmine sahip olan 38 şüpheli yakalandı.

Sibergöz 45 Operasyonunda Çok Sayıda Gözaltı 2

Operasyon 19 İlde Düzenlendi

Bakan Yerlikaya'nın verdiği bilgiye göre, Jandarma Genel Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı öncülüğünde; Kayseri, İzmir, İstanbul, Adana, Antalya, Afyonkarahisar, Mardin, Gaziantep, Sakarya, Samsun, Bursa, Yozgat, Şanlıurfa, Kırklareli, Ankara, Balıkesir, Kocaeli, Manisa ve Muğla olmak üzere toplamda 19 ilde "Sibergöz-45" operasyonları düzenlendi.

Sibergöz 45 Operasyonunda Çok Sayıda Gözaltı 3

Operasyonlar sırasında, ruhsatsız tabancalar, bilgisayarlar, telefonlar, sim kartlar, taşınabilir bellekler ve banka/kredi kartları gibi birçok delil ele geçirildi.