Losev

100 bin ton domates elde edilmesi hedefleniyor

Videoyu Aç 100 bin ton domates elde edilmesi hedefleniyor
A
a

Tatvan ilçesinde, 10 bin dönüme ekilen 10 milyon domates fidesinden 100 bin tonluk verim elde edilmesi hedefleniyor.

Yerli domates hasadının 15 gün sonra başlayacağını ve Ekim ayına kadar devam edeceğini belirten Tatvan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Kurban , bu yıl fidelerden yüksek verim elde etmeyi hedeflediklerini söyledi.
 
İlçede 250 bin dönüm ekili arazinin bulunduğunu ve bunun 10 bin dönümünde domates yetiştirildiğini kaydeden Kurban, "Tatvan'daki arazilerin 100 bin dönümüne buğday, geriye kalan kısmına da domates, salatalık, biber, patates, fasulye ile diğer tarım ürünleri ekilmiştir. 15 gün sonra yöre halkı ve vatandaşlar yerli domatese kavuşacak" dedi. 
 
Kıyıdüzü köyündeki tarım alanının 150 dönümüne domates eken çiftçilerden Rahim Avşin, aylardır emek sarf ederek domates yetiştiriciliği yaptıklarını, hasat zamanı boyunca bin 500 ton domates elde etmeyi hedeflediklerini söyledi.
 
Çiftçilerden Necat Gezici ise gecelerini gündüzlerine katarak 100 dönümlük alana domates ektiklerini, hasat zamanı boyunca iyi bir verim almayı ve bölge halkını yerli domatese kavuşturmayı amaçladıklarını kaydetti.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.