Ağrı

100 bin kaçak oyuncak ele geçirildi

Ağrı’da gerçekleştirilen operasyonda piyasa değeri 40 milyon TL’yi bulan 100 bini aşkın kaçak oyuncak ve çok sayıda kalem ele geçirildi. Ürünlerin çocuk sağlığı için risk oluşturduğu bildirildi.

Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü ile Gürbulak Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, kaçakçılık faaliyetlerini önlemek amacıyla ortak bir operasyon düzenledi.

Çekici-dorse, iş yeri ve ikametlerde yapılan aramalarda piyasa değeri yaklaşık 40 milyon TL olan gümrük kaçağı ürünler ele geçirildi. Ele geçirilen ürünler arasında özellikle sağlığa zararlı olduğu değerlendirilen 100 bin 906 adet oyuncak ve 67 bin 470 adet kalem dikkat çekti.

Olayla ilgili gözaltına alınan 4 şüpheliden 2’si tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yetkililer, sağlıksız koşullarda üretilen kaçak oyuncakların çocuklar için ciddi bir risk oluşturduğunu belirterek, aileleri satın aldıkları ürünlerde güvenlik ve kalite belgelerini kontrol etmeleri konusunda uyardı.