DEM Bitlis Belediye
Losev

10 Yıl Önce Kimliğini Kaybetti Başına Gelmeyen Kalmadı

Videoyu Aç 10 Yıl Önce Kimliğini Kaybetti Başına Gelmeyen Kalmadı
A
a

Tatvan ilçesinde 10 yıl önce kimliğini kaybeden Cevdet Kabay'ın başına gelmeyen kalmadı.

Tatvan ilçendeki sanayi sitesinde kaporta tamircisi olarak çalışarak geçimini sağlayan Cevdet Kabay, 2005 yılında içerisinde nüfus cüzdanı ve ehliyeti bulunan cüzdanını kaybetti. Cüzdanını kaybettikten sonraki süreçte Kabay’ın başına gelenler ise ancak filmlerde olacak cinsten. 2005 yılında kaybettiği cüzdanını bulamayan Cevdet Kabay, kimlik ve ehliyetinin dolandırıcıların eline geçmemesi için hemen tedbirini alıp yerel gazeteye kayıp ilanı verdi, ardından da nüfus müdürlüğünden yeni kimliğini, emniyetten ise ehliyetini çıkardı. Kaybolan ehliyet ve kimliğini kurtardığını düşünen Kabay’ın hayatı ise o günden sonra tamamen değişti.

Yeni kimliği ve ehliyetiyle hayatına devam eden Kabay, aradan birkaç yıl geçtikten sonra adına alınmış faturalı 8 cep telefonu hattının faturalarını ödemediği gerekçesiyle icralık olduğunu öğrendi. İcralık olduğunu öğrenen Kabay’ın hukuk mücadelesi ise o gün başladı. Kabay, hukuk önünde suçsuzluğunu ispatlamak için canla başla çalışırken, bu kez de İstanbul, İzmir, Diyarbakır, Ankara, Sivas, Gaziantep, Mersin, Konya, Bitlis, Erzurum, Yozgat ve Giresun gibi 15 ayrı ilde kimliği üzerine araç kiralandığı, kiralanan araçların geri verilmediği, aksine kiralanan araçlarla kapkaç ve hırsızlık yapıldığı gerekçesiyle mahkemeye verildiğini öğrendi. Aradan çok zaman geçmeden bu kez yine kaybettiği kimlik kullanılarak İstanbul’da adına paravan şirket açıldığını ve şirketin iflas ettirildiği, bu nedenle de adına yüksek meblağda borç kaldığını ve dava açıldığını öğrendi. Kabay, ayrıca İstanbul’da adına ev kiralandığını ve eve telefon çekildiğini de öğrendi.

Kimliği kullanılarak işlenen suçlara yavaş yavaş alışan Cevdet Kabay, bu kez kimliğini kullanan kişi ya da kişilerin İzmir’de bir kavgaya karıştıkları ve polis tarafından gözaltına alındığını öğrendi.Gözaltına alınan bir kişinin üzerinde Cevdet Kabay adına düzenlenmiş sahte kimlik çıkarken, kavgaya karışan kişi Kabay’ın kimlik bilgileriyle ifade verdi.

Kimliğini ve ehliyetini kaybettiği 2005 yılından sonra başına gelmeyen kalmayan Kabay, tüm olanlar yetmezmiş gibi girdiği birçok davadan beraat etmesine karşın, 15 değişik ilde kiralanan araçların geri getirilmemesi ve bu araçlarla kapkaç ve hırsızlık yapılması nedeniyle adına açılan davada 7 ay hapis cezası aldı ve 1 ay hapis yattıktan sonra cezanın geri kalan kısmını ise denetimli serbestlikten faydalanarak dışarıda geçirdi.

“10 YILDIR İŞLEMEDİĞİ SUÇLARDAN YARGILANIYOR”

Yaklaşık 10 yıldır işlemediği suçlardan dolayı adına açılan onlarca davada suçsuz olduğunu kanıtlamaya çalışan Cevdet Kabay, şimdilerde en çok dolandırıcıların bundan sonra başına ne iş açacağını kara kara düşünüyor. Onlarca davadan beraat edip suçsuzluğunu kanıtlayacağı günü bekleyen Cevdet Kabay, “Yarın başıma ne gelecek, hangi davada yargılanacağım bilemiyorum. Mağdur durumdayım. Ne yapacağımı bilemiyorum. İşlemediğim suçlardan dolayı yargılanmak artık psikolojimi bozdu. Bu konuda yardım bekliyorum” diye konuştu.

Kaynak : Hakan Okay / İHA

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.