Losev

1 Mayıs'ta Irkçı Saldırı

Videoyu Aç 1 Mayıs'ta Irkçı Saldırı
A
a

Kadıköy İskele Meydanı’nda yapılan 1 Mayıs kutlamalarına katılan bir grup, yeşil, kırmızı sarı renkli bayrak açan gence saldırdı.

Kadıköy'de Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) ve Türkiye Kamu-Sen tarafından organize edilen 1 Mayıs kutlamalarında otobüs durağının tepesinde bulunan bir genç, Kürt sembolü olan yeşil, kırmızı sarı renkli bayrak açınca alandakilerin bayrak ve flama sopalı saldırısına maruz kaldı.

Yüzüne ve başına gelen darbelerin ardından, duraktan inmek durumunda kalan genç, grup tarafından linç edilerek polise verildi.

Balıkesir'de de ırkçılık

Balıkesir’deki 1 Mayıs kutlamaları da gergin geçti. İstiklal Marşı sonrasında marş söyleyen BDP ve HDP'li gruba yönelik "PKK dışarı" sloganları attı.

Balıkesir’de çeşitli sendika ve siyasi parti temsilcileri, Çarşamba Pazarı mevkiinde toplandı. Yaklaşık 2 bin kişi miting alanına yürüyerek gitti. Aramalar sonrasında miting alanında halaylar çekildi. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından ellerinde BDP ve HDP bayrakları taşıyan grup zafer işaretleri yaparak bir araya geldi.

Yuvarlak oluşturan göstericiler, zafer işaretleri eşliğinde Kürtçe marş okudu. Başta Harb-İş Sendikası olmak üzere çeşitli sendikalar okunan marşa tepki gösterdi.

Tertip komitesi üyeleri ile tepki gösteren sendikalar arasında itişmelere varan gergin anlar yaşandı. "PKK dışarı" sloganlarının atıldığı meydanda BDP’li ve Harb-İş’li sendikaların meydanın ayrı köşelerine yönlendirilmesi ile gerginlik geçiştirildi.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.