Losev

''Türkiye halkları açısından hayırlara vesile olur"

Videoyu Aç ''Türkiye halkları açısından hayırlara vesile olur"
A
a

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Hükümet ile HDP heyetinin PKK'ya yaptığı silah bırakma çağrısı hakkında ilk kez konuştu. Demirtaş, "Umut ediyorum Türkiye halkları açısından hayırlara vesile olur" dedi.

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş silah bırakma çağrısının ardından yaptığı ilk açıklamada İç Güvenlik Paketi'nin gözden geçirilmesini istedi.

Selahattin Demirtaş'ın açıklamalarından satır başları: Taraflar karşılıklı olarak taahhütte bulundu. Hükümetin taahhütleri yerine getirmesi gerekir. PKK'nın da taahhütleri karşısında hazırlık yapması gerekir. Umarım Türkiye halkları için hayırlı olur. Herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesini umuyoruz. İç güvenlik yasa tasarısının da kesinlikle gözden geçirilmesi lazım. Hükümet bir yandan bu yasada ısrar edip diğer yandan demokratikleşme adımları atıyorsa bu samimiyet eksikliği olur. Bu iktidarı kurtarma değil topluma özgürlük manifestosu sunma girişimidir. Kuru bir şekilde AKP'ye yaranma girişimi olarak algılanırsa yazık etmiş olurlar. Ateşkes gerçekleşiyorsa bu Türkiye'de barış severlerin kazancıdır AKP'nin lütfu değildir. Barışı elimizin tersiyle itemeyiz, biz barışı kendimiz kuruyoruz. Hükümeti kurtarma operasyonu falan da değil, böyle düşünülmesi sürece yazık olur dedi.

Demirtaş; ''Çok mühim bir çağrıdır. Taraflar mühim bir taahhüt aşamasını geride bırakmıştır. Kalıcı barış için mühim bir eşik eşilmiştir. Türkiye'nin tüm halkları için hayırlı olsun. Kritik bir aşama geçilmiş oldu. Halkların Demokratik Partisi HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Terör Örgütü PKK'ya silah bırakma çağrısına ilişkin, "Umut ediyorum Türkiye halkları açısından hayırlara vesile olur. Bu sürecin barışa doğru evrilmesi konusunda herkes, 'üzerine düşen sorumluluğu yerine getirir' diye temenni ediyorum" dedi.





Derleyen: Kübra ZIRHLI

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.