DEM Bitlis Belediye
Losev

Züleyha

Videoyu Aç Züleyha
A
a

Züleyha aslen Mutki'li 9 çocuklu ailenin sekinci çocuğu olarak dünyaya geldi.

Cağaloğlu Anadolu Kız Meslek Lisesi Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı bölümünden mezun olduktan sonra Marmara Üniversitesi'ne devam etti. 
Bir yandan mesleki eğitimi devam ederken diğer yandan istanbul üniversitesi devlet konservatuarı sınavlarına girerek, Türk Müzigi Nazariyati bölümünde okumaya hak kazandı. 

Konservatuara 3 dönem devam ettikten sonra Vatan gazetesinde Zülfü Livaneli'nin asistani olarak calışmaya basladı. 

İl başlarda amatör olarak başladığı müzik yolculuğu, Zülfü Livaneli’ nin teşvikleriyle, gelecek için profesyonel bir yola dönüştü. Zülfü Livaneli'nin Harbiye Açıkhava Sahnesi’ nde 2009 yılında, 7 bin kişilik bir dinleyici kitlesine seslendirdiği Kürtce Yigidim Aslanım, izleyenlerin önce meraklı bakışları, daha sonra da büyük alkış ile karşılandı. Sonrasında Livaneli’ nin “Şarkılarım dünya dillerinde, dünya solistleri tarafından seslendirildi, ama kendi ülkemin yerel dillerinde böyle bir girişimde bulunulmadı. Züleyha bu eksikliği giderecek” açıklaması ardından Züleyha, albüm çalışmalarına başladı. Zülfü Livaneli tarafından single olarak düşünülen çalışma daha sonra Seyhan Müzik tarafından albüme çevrildi.

2010 Aralık ayının ortalarında raflarda yerini alan, "Etnik Dillerde Livaneli Şarkıları başlığı" ve "TEK DİLDE YETMEZ 10 DİLDE MERHABA" spotuyla çıkan MERHABA albümü Türkiye’ de yok olup giden dillerimizin zenginliğini ortaya koydu ve kendi alanında büyük bir başarı yakaladı.
Hala etnik müzik listelerinde 1. Sırada olan bu albüm Züleyha’ nın uzun müzik yolculuğunun sadece ilk adımı.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.