KÜLTÜR EMPERYALİZMİ

Haçlı emperyalizmi , müslüman alemini ve bilhassa islamı içten yıkmak, darbe üstüne darbe indirmek, yok edip parçalamak adına elinden geleni yapmıştır.

A
a

Yıllarca haçlı seferleriyle müslümanları hunharca katleden, engizisyon mahkemelerinde zulüm işkence ve ahlak dışı muamelelere maruz bırakan, müslümanları, savaş, anarşi ve terörle alt edemeyeceğini anlayan batı dünyası türlü türlü taktikler uygulamaya başladı son bir asırdır.

Bunlardan bir taneside kale içten fethedilir kaidesince, müslümanları alt etmenin bir yoluda, onları kurandan uzaklatırmaktan geçtiğini anlayan batı, müslümanları batılılaştırma taktiğine giderek; Bizler bu kuranı müslümanların elinden almadığımız sürece onları asla alt edemeyeceğiz diyerek, müslümanların üzerinde büyük bir etki yaratmak adına kültür emperyalizmine başladılar. Yüce Allah tevbe suresi 32'ci ayeti kerimesinde mealen “ Onlar Allahın nurunu ağızlarıyla (üfleyip) söndürmek istiyorlar. Halbuki o kafirler istemeselerde Allah nurunu tamamlamaktan asla vazgeçmez. “ Buyurarak bu gerçeğe işaret etmiştir.

Peki başarı oldularmı?

Evet. Hemde öyle bir başarı gösterdilerki toplumsal hayatımızda, aile hayatımızda, inançlarımızda, adet ve ananelerimizde, ahlaki değerlerimizde öyle bir yer ettiki; islam nizamına dair bilgileri olmayan, islamı sadece bir ibadet manzumasinden ibaret sayan, bu manzumeye uyulduğu taktirde islama dair bütün vazifelerini yerine getirdiğini inanan bir neslin yetişmesine neden olmuştur. Namaz kılıyorum, oruç tutuyorum, hacca gidiyorum o halde müslümanım.

Ayrıca düşüncelerimi adet ve geleneklerini, iktisadi ve ictimai sistemimi islamın fikir ve nizamı çerçevesinde değiştirmeye gerel yoktur diyen bir neslin yetişmiş olması yine avrupanın kültür emperyalizmin başarı cümlesindendir. Batının bu oyunu bizleri şu fikirlere götürdü; Mademki batı her türlü mekanik aletlere sahiptir de biz değiliz, onlar bilim ve teknolojide bu kadar ilerleme kaydetmişken bizler geride kalmışız, onlar her türlü maddi güce sahiptir biz değiliz, onlar bu kadar ilerlemişken biz geride kalmışız o halde bari ne söylüyorsa doğrudur . “ Din yoktur” diyorsa doğrudur. “Ahlak yoktur” demişse doğrudur. “Adet ve gelenekler safsatadır” diyorsa doğrudur. Fikri maalesef beyinlerimize öyle bir çakıldıki onlardan ne geldiyse birer mihenk taşı olarak kabul ettik. Batı hep bizlere eğer yükselmek ve gelişmek istiyorsanız bizim dediğimizi yapın. Din denilen hurafelerden kurtulun. Yükselmek özgürleşmeyle gerçekleşir. İlahi buyrukları bırakın bize kul köle olun. Kadınları teşhir edilecek bir malmış gibi soyup sokağa salın. Bütün zincirleri kırın. Ey gençler! Çevrenizde sizi bağlayan din denilen hurafelerden kurtulun. Çünkü siz yepyeni çağdaş, modern bir nesilsiniz. Bizim gibi olmak istiyorsanız bizi taklit edin. Kız ve erkek arkadaşlarınız olsun, öpüşün sarmaş dolaş gezin, fülört edin ki medeni insanlar olabilesiniz.

Maalesef bu gün islam dünyasının hali bu tabloyu çok iyi resm etmektedir. Batı bu amacına ulaşmak için bütün imkanlarını seferber etmiştir. Ahlak dışı televizyon yayınları, gazete, dergi, sinema oyunları ve buna benzer fotoromanlarıyla her türlü tahrik oyunları oynamıştır. Bu durum gösteriyorki emperyalistler bu gibi çirkin oyunlarını islam dünyasına öyle bir empoze etmişler ki ruhen onları köleleştirmiş, müslümalarla resmen alay ederek onları ahlaki çöküntüye götürmüş, değerlerinin dejenerasyona uğramasına neden olmuş, ayrıca kendilerine has inanç ve değerleri alt üst ederek manen mağlup olduklarını en bariz bir şekilde onlara göstermiştir.

Ne olursa olsun zafer islamın gelecek müslümanların olması temenni ve duasıyla…


arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.