AK Parti'de yerel seçim başvuruları başladı: Adaylar 50 bin TL 'bağış' yapacak AK Parti'de yerel seçim başvuruları başladı: Adaylar 50 bin TL 'bağış' yapacak
Türk devletinin IŞİD'e karşı politikasını değiştirmesi yönünde çağrılar sürerken, insanlık karşıtı IŞİD örgütüne karşı hükümetin tutumunu ortaya koyan bir açıklama Enerji Bakanı'ndan geldi. Bakan Taner Yıldız, katliamcı çetelere karşı mücadele eden PKK'yi de aynı kefeye koydu.

Kayseri'de bayramlaşma töreninde konuşan Yıldız, Suriye ve Irak'ta gerekirse sınır ötesi harekatta bulunabilmek için tezkereyi çıkardıklarını belirtti.

Irak, Suriye ve Rojava'da katliamlar gerçekleştiren IŞİD çete örgütü ile ona karşı mücadele eden PKK'yi bir tutan Yıldız, 'Şimdi bakın, dünyanın bir kısım ülkeleri bizi PKK'yla IŞİD arasında tercih yapmaya zorluyorlar. (Hangisini tercih edersiniz), diye. Bizim için IŞİD de bir, PKK da bir. Hepsi ülkelerin siyasi istikrarını ve insanlığı hedef almış kitlelerdir. O yüzden bizim bunlar arasında kendi lehimize tercih yapmak diye bir şeyimiz olmaz' diye konuştu.

Böyle bir tercihi ortaya atmanın hem Türkiye'nin siyasi istikrarını, hem de uluslararası itibarını zedeleyeceğini ileri süren Yıldız, 'Böyle bir oyun içine düşmemiz söz konusu olmaz. Tabii Kobani'nin savunmasıyla ilgili bunlar bahsediliyor. Aynı hassasiyeti bakın zamanında biz söylemiştik. Yaklaşık 4 yıldan bu yana bölgeyle alakalı öngördüğümüz bütün konular tek tek ortaya çıkmaya başladı' dedi.