DEM Bitlis Belediye
Losev

Yatırım paketine Tatvan STK temsilcileri tarafından sevinçle karşılandı

Videoyu Aç Yatırım paketine Tatvan STK temsilcileri tarafından sevinçle karşılandı
A
a

Başbakan Binali Yıldırım’ın açıkladığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yönelik yatırım ve kalkınma hamlesi, Bitlis’in Tatvan ilçesindeki vatandaşlar ve STK temsilcileri tarafından sevinçle karşılandı.

Bölgedeki vatandaşlar, Başbakan Yıldırım’ın Diyarbakır’da açıkladığı tarım, sağlık ve ekonomi başta olmak üzere her alanda bölgesel kalkınmaya katkı sunacak yatırım hamlesinin bölgedeki huzuru yeniden tesis ederek istihdam ve kalkınmayı yeniden artıracağına inanıyor. Başbakan Binali Yıldırım’ın açıkladığı yatırım destek paketinin zor bir süreçten geçen bölge halkı için can suyu olacağına işaret eden STK temsilcileri ve vatandaşlar pakete tam destek veriyor.

-Kalkınma ve huzur paketi bölgeyi yeniden cazibe merkezi yapar-

Başbakan Binali Yıldırım’ın açıkladığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yönelik yatırım ve kalkınma hamlesini olumlu bulduklarını belirten Tatvan Esnaf ve Sanatkarlar Odası (TESO) Başkanı Emrullah Tekin, asıl kalkınmanın kalkınma ve huzur paketlerinin bir araya gelmesiyle olacağını söyledi. Bölgedeki huzurun tesisiyle birlikte sağlanacak olan yatırım destek paketlerinin bölgeyi yeniden cazibe merkezi haline getireceğini kaydeden Tekin, “Binali Yıldırım’ın açıkladığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yönelik yatırım ve kalkınma hamlesini bölgemiz ve esnafımız açısından olumlu bir adım olarak görüyoruz. Bu anlamda açıklanan paketi çok iyi değerlendirip, sahip çıkmamız ve bunu yatırıma dönüştürmemiz gerekiyor. Bu tür paketlerin bölgemizdeki birçok sorunu çözeceğine inanıyoruz. Ancak; bölgemizde yaşanan olaylar ve huzursuzluk ortamı ister istemez bazı şeylerin önüne geçiyor. Bu yüzden bu tür önemli paketlerin yanında olumlu siyasi bir havanın esmesi ve artık bölgeye huzur gelmesini arzu ediyoruz. Bölgedeki huzur ortamı sağlandığı zaman; ben inanıyorum ki bu tür paketlere de hiç ihtiyaç kalmadan beklenilen kalkınma ve yatırım kendiliğinden sağlanacak ve bölgede özlenen tablo kısa sürede gerçek olacaktır. Genel olarak bakıldığında açıklanan paket son derece güzel ve gerekli bir paketti. İnşallah bu paket ülkemiz ve bölgemiz için hayırlara vesile olur. Bu paketi iyi değerlendirirsek bir nebzede olsa sıkıntılarımızı çözecektir. Ancak bir gerçek var ki huzur sağlanamazsa maalesef bu paketin tek başına istenilen sonucu varacağını düşünmüyorum. Bu anlamda inşallah bu paketin bölgemiz ve bölge insanımız için bir fırsat olmasını ve arzu ettiğimiz huzur ve barış dolu ortamında bir an önce sağlanmasını diliyorum” diye konuştu.

Açıklanan yatırım destek paketine tam destek verdiklerini belirten ilçe esnaflarından Fuat Çoban ise, bölgeyi kapsayan yatırım hamlesinden duyduğu mutluluğu ve memnuniyeti dile getirdi. Yatırım destek paketine, bölge insanının da çok mutlu olduğuna inandığını ifade eden Çoban, “Açıklanan yatırım hamlesi bölgemizdeki işsizliği minimize edecek, yatırımları maksimum duruma çıkaracak. Yörede hem huzura, hem refaha, hem de ekonomiye ciddi anlamda etki edeceğine inanıyorum” diye konuştu.

Paketin başarıya ulaşmasını dileyen vatandaşlardan ilçe esnaflarından Ömer Akar da, “Paket bölgemize büyük katkı sunacak. Halkımız artık çalışmak için başka illere gitmek zorunda kalmayacak. Biz hem ekonomik hem de sosyal açıdan bölge halkının huzura kavuşmasını istiyoruz. Artık bölgemizde olaylar son bulsun, huzur gelsin” şeklinde konuştu.

Vatandaşlardan Celil Sarıkan da, “Arzu ettiğimiz odur ki bu heyecan verici destek paketi, sağlanacak huzur ortamıyla birlikte kendine uygulama atmosferi bulabilsin, bölge adına pozitif neticeler verebilsin. Özellikle, üretim ve istihdama yönelik tedbirleriyle önemsediğimiz ve konuya olan ilgi ve duyarlılığımız sebebiyle uygulama sürecinde sivil toplum katkısını sunmaktan mutluluk duyacağımız bu hamlenin, özelde ilimiz ve bölgemiz, genel olarak da tüm ülkemiz için hayırlı neticeler vermesini temenni ediyorum” dedi.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.