DEM Bitlis Belediye
Losev

Vedat Demiröz’den Ekonomiye İlişkin Değerlendirme

Videoyu Aç Vedat Demiröz’den Ekonomiye İlişkin Değerlendirme
A
a

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, 2016 yılının ilk çeyreğindeki gerçekleşen bütçe rakamlarının, yıl sonu hedefleriyle uyumlu bir görünüm sergilediğini söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, 2016 yılının ilk çeyreğindeki gerçekleşen bütçe rakamlarının, yılsonu hedefleriyle uyumlu bir görünüm sergilediğini söyledi. Demiröz, asgari ücret artışının bütçe performansı üzerindeki etkilerinin de hissedilmeye başlandığını belirtti.

Vedat Demiröz; Mayıs ayındaki son ekonomik veriler ışığında yaptığı değerlendirmede, IMF’nin yayımladığı Dünya Ekonomik Görünüm raporunda küresel büyüme tahmini %3,4’ten %3,2’ye gerilerken; Türkiye için 2016 büyüme tahmini %3,2’den %3,8’e yükselmiş olması, S&P’nin Türkiye’nin kredi notunu teyit ederek, not görünümünü negatif'ten durağan'a yükseltmesi, ekonomi politikasındaki başarının ürünü olduğuna dikkat çekti.

Asgari ücret artışı ile artan sosyal  güvenlik açığının finansmanı için yapılan 3,6 milyar TL’lik aktarımın bütçe  harcamalarını  yukarı  yönlü  etkilemesine rağmen, geçen yıl ocak-mart döneminde 5, 4 milyar lira açık veren bütçenin bu yılın aynı döneminde 46,3 milyon lira fazla verdiğinin altını çizdi. 

Demiröz, "Asgari ücret artışının bütçe performansı üzerindeki etkileri hissedilmeye başlanmıştır. Biz, verdiğimiz vaatleri yerine getirmek için imkânlarımızı sonuna kadar kullanıyoruz. Hükümet olarak halkımızın refahının artması için her türlü çalışmayı yapıyoruz" dedi. 

Vedat Demiröz, yılın ilk üç ayında bütçe gelirlerinin bir önceki yılın aynı dönemine oranla yüzde 16,4 arttığına işaret ederek, "18, 5 milyar liralık yükselişin yüzde 66,1’i vergi gelirlerindeki, yüzde 24,2’si ise özelleştirme gelirindeki artıştan kaynaklanmıştır" dedi.

Gıda fiyatlarının enflasyona olumlu katkı sağlayacağı tahmininde bulunan Demiröz, "Bu çerçevede yıllık enflasyonun önümüzdeki ay da yüzde 7’nin altındaki seyrini sürdürmesi, TCMB’ye faiz indirimi açısından hareket alanı sağlayacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.