Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Bitlis ve İlçelerini Ziyaret Etti Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Bitlis ve İlçelerini Ziyaret Etti
Dün bir televizyon programına katılan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un yaptığı açıklamada; 'Buradaki temel gerekçe şudur, bazı şehirlerde, şehrin merkez ilçesi ve hükümetle alakalı birimlerin olduğu yerler, Şırnak, Hakkari, Bitlis gibi şehirlerin merkezleri daha sıkışıktır. Bitlis'te şehrin hemen dışında olan Tatvan daha gelişmiştir. Hakkari'de Yüksekova daha gelişmiştir, Şırnak'ta Cizre daha gelişmiştir. Buralarda yapılan havaalanları, şehrin doğal gelişim seyri, Cizre ve Yüksekovada'dır' diye konuştu.

Numan Kurtulmuş'un yaptığı açıklamalar Bitlis'te yankı uyandırırken, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz ise böyle bir çalışmanın söz konusu olmadığını dile getirdi.

Demiröz, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; 'Hakkari'nin ve Şırnak'ın gelişmiş ilçelerine taşınması durumu gündemde var. Ancak bizim ilimizin Tatvan'a taşınması gibi bir durum yoktur' dedi.