DEM Bitlis Belediye
Losev

Vedat Demiröz: Bir Partili Cumhurbaşkanlığı sistemin başladığı görülüyor

Videoyu Aç Vedat Demiröz: Bir Partili Cumhurbaşkanlığı sistemin başladığı görülüyor
A
a

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, Şuan fiilen gördüğümüz bir partili Cumhurbaşkanlığı sisteminin oturduğudur.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, "Şuan fiilen gördüğümüz bir partili Cumhurbaşkanlığı sisteminin oturduğudur. Sistemin başladığı görülüyor" dedi.

Demiröz, Manisa Bitlisliler Kültür ve Dayanışma Derneği ile Manisa Ahlatlılar Kültür ve Dayanışma Derneği ortaklığında Or-Sa Organizasyon tarafından Manisa'da ilk kez düzenlenen Bitlisliler Tanıtım Günlerine katıldı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Demiröz, başkanlık sistemiyle ilgili bir soruya şöyle yanıt verdi: 

"Şuan seçilmiş bir Cumhurbaşkanımız var. Türkiye bunu gözden kaçırıyor. Sürekli 'tarafsız ol, tarafsız ol' deniyor. Bu mümkün değil. Bir insan kurduğu, 13 yıldan bu yana başında bulunduğu bir partiden Cumhurbaşkanlığına geçtikten sonra 'Benim partim yok. Hiçbir partiye bağlıyım' demesi mümkün değil. AK Parti'yi Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan, onu da partiden koparmak mümkün değil. Bu işin fiiliyatı."

Bakanlar Kurulunun dün Sayın Cumhurbaşkanının başkanlığında toplandığını anlatan Demiröz, şöyle konuştu: 

"Belki bundan sonra 15 günde, bir ayda bir toplanacak. Şuanda fiilen gördüğümüz bir partili Cumhurbaşkanlığı sisteminin oturduğudur. Sistemin başladığı görülüyor. Bize düşen bu 1982 darbe anayasasından kurtulmak ve onun içerisinde en uygun ne ise toplumun da nabzını alacak şekilde çalışma yapılarak, sistemi anayasayı bu fiili uygulamaya uyarlamak. Zaman içerisinde partili cumhurbaşkanlığı denemesinden sonra tekrar başkanlık sistemi daha güçlü şekilde gelirse de ona da geçilebilir. Şuan 106 ülke başkanlık sistemiyle yönetiliyor. Bizim gibi parlamenter sistemlere baktığımızda yüzde 50 oy gerekiyor iktidar için. Dünyada böyle bir imkan yok. Biz yüzde 43 oy aldık, az daha koalisyona mahkum kalıyorduk. Koalisyonlar ülkeleri frenletiyor. Yerinde saydırıyor. Bizim ülkemizin bir atak daha yapması gerekiyor. Onu yapmamız için de mutlak suretle bu koalisyon hükümetlerinin olmaması gerekiyor."

"AKLANAN BUYURSUN GELSİN GÖREVİNİ YAPSIN"

Demiröz, "Dokunulmazlıklara yönelik anayasa değişikliğinin mecliste kabul edilmesiyle" ilgili soruya da şöyle cevap verdi: 

"Dokunulmazlıkta tabi CHP ikinci turda milletin içinden çıkamayacağını ve milletten korktuğu için 15-20 vekiliyle destek verdi ve referanduma gitmeden dokunulmazlıklar kalktı. Hangi milletvekilinin, hangi davadan dokunulmazlığı varsa onun üzerinden yargılanacak. Şuan kimsenin dokunulmazlığı kalkmadı. Yargılanacak, hüküm giyerse ve hukuken sona varılırsa mahkum olacak. Devleti bölme ve ihanet suçlardan dolayı hakim karşısına çıkılacak. Yoksa birisi birisine 'ulan' demiş, öbürü bilmem ne demiş böyle basit suçlardan da fezlekeler var. O nedenle bence bu karar uygun oldu. Herkes yargının önüne çıksın, aklansın. Aklanan buyursun gelsin görevini yapsın. Suçu işleyen de bu ülkenin bölünmeyeceğini anlamayanlar gerekli cezaya çarptırılsın."

Anayasa değişikliğini parlamentoda çözmek istediklerini belirten Demiröz, kendilerine destek verilmediği takdirde referanduma gideceklerini, milletin bu işi çözeceğini söyledi. 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.