Losev

Vali Çınar'dan Tatvan Halkına teşekkür

Videoyu Aç Vali Çınar'dan Tatvan Halkına teşekkür
A
a

Bitlis Valisi Ahmet Çınar, darbe girişimin ardından emniyet müdürleri ve komutanlarla Tatvan ilçesini ziyaret ederek darbeye karşı desteklerinden dolayı ilçe halkına teşekkür etti.

Ülke genelinde yaşanan darbe girişiminin ardından ziyaretlerde bulunan Vali Çınar, Tatvan ziyareti kapsamında ilk olarak Tatvan Kaymakamlığına gitti.

Çınar, burada, kamu kurumlarının amirleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.
Kaymakamlık makamında gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Çınar, "Büyük milletimizin çocukları olarak büyük bir belayı başımızdan defettik." dedi.

"Bu halk düşmanları, bu millet düşmanları, bu vatan hainleri, bu emperyalizmin kucağına oturup asker ocağına, peygamber ocağına tüküren 'Fethullahçı' dediğimiz terör örgütünün mensupları ve ona destek veren bir kısım kesimler, hep birlikte çok tehlikeli bir işe kalkıştılar." diyen Çınar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Allah'a şükür yenildiler. Bu küçük grubun devletin büyük imkanlarıyla milletin kalbine saldırdığı bu hareket, milletimizin her şeyden önce meseleye sahip çıkmasıyla, kamu görevlilerinin bu meseleye ve vatana sahip çıkmasıyla valilerin, kaymakamların, hakimlerin, savcıların, emniyet teşkilatımızın, ordunun içinde büyük kesimini teşkil eden erden en büyük generale kadar vatanperver askerlerimizin meseleye çok ciddi olarak karşı durmalarıyla Allah'a şükür bu belayı defetmiş olduk."

Bitlis'te de diğer illerde yaşananların benzerinin yaşandığını kaydeden Vali Çınar, emekleri, gayretleri ve cesaretlerinden dolayı sivil toplum kuruluşlarına, Bitlislilere, halka, yani Türk milletine minnettar olduklarını belirtti.

Çınar, şöyle konuştu:
"Hepimizin geleceği çok daha aydınlık olacaktır. Bitlisliler şu bilmelidir ki ordumuzun her bir ferdi kıymetlidir, asker ocağı, her birimiz için kutsaldır. Askerlerimiz, en üstteki subaydan en alttaki ere kadar hepsi hepimizin baş tacıdır. İçeriden bir örgüt mensubiyetiyle haince kalkışma yapan grup büyük oranda bertaraf edilmiştir. Bunlardan gizli kalanlar için de komutanlarımız burada canla başla çalışıyorlar. Hiçbir ihmal göstermeden tespit edilen her bir askeri personel derhal görevinden alınmaktadır. Vatanperver, cesur askerlerimiz milletimizle beraber olmasaydı elbette ki işimiz bu kadar kolay olmayacaktı. Devletin, milletin her kesimi, bütün polisler, bütün askerler bir olmak suretiyle hiç göz açtırmadan, hiç nefes aldırmadan bu memleket, bu vatan ve bu millet hainlerinin dersini vermiştir. Elebaşlarının tamamı tutuklanırken gizli kalanlar da hem emniyet teşkilatı, hem de istihbarat birimlerimiz tarafından araştırılmaktadır. Peyderpey tespit edilenler hukuk önünde hesap vermek için adli mercilere teslim edilmektedir."

Ardından esnafları ziyaret eden Vali Çınar, çay bahçesinde halkla bir araya gelerek desteklerinden dolayı vatandaşlara teşekkür etti.
Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy da darbe girişiminin başladığı ilk saatten itibaren tüm ilçe halkıyla sokağa çıkarak demokrasi nöbeti tutmaya başladıklarını söyledi.

Demokrasi nöbetine devam ettiklerini kaydeden Başkan Aksoy, "Siz değerli halkımız, bizleri, vatanımızı, hükümetimizi ve devletimizi sahipsiz bırakmayarak bu terör çetesine pirim vermediniz. Bu değerli iradeyi gösteren halkımıza teşekkür ediyorum." dedi.
Vali Çınar'a, Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, Tatvan 10. Komando Tugay Komutan Vekili Albay Taner Dinç Yürek, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Gezer, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, kurumların amirleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri eşlik etti.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.