DEM Bitlis Belediye
Losev

Vali Çınar: Ovakışla Belediyesine kayyum atamasıyla ilgili açıklama yaptı

Videoyu Aç Vali Çınar: Ovakışla Belediyesine kayyum atamasıyla ilgili açıklama yaptı
A
a

Bitlis Valisi Ahmet Çınar, Ovakışla Belediyesine görevlendirme yapılmasına ilişkin, "Belediyelerimize düşen, halka onuruyla hizmet etmektir." dedi.

Vali Çınar, gazetecilere yaptığı açıklamada, terör örgütleri DHKP-C, PKK, PYD, DEAŞ ve FETÖ'nün aynı anda Türkiye'ye saldırdığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daha önce yaptığı bir konuşmasında bu terör örgütlerini kastederek, "Hepiniz gelin" ibaresini kullandığını anımsatan Çınar, "Şimdi hepsi geliyor. Ama milletimiz ve atalarına layık evlatları hiçbir mezhep ve ırk ayrımı yapmadan, birlik olmak suretiyle 100 yıl önce kötü niyetlerle gelen düşmana karşı bugün de dimdik ayaktalar ve onurlu mücadele vermekteler." ifadesini kullandı.

Vali Çınar, 30 yılı aşkın süredir baş belası olan terör örgütlerine karşı birlikte dimdik ayakta durulması gerektiğini dile getirdi.

Türkiye'de belli bir kesimin siyaset adı altında çözüm arayacağını beyan ederken, cesaretli ve onurlu bir duruşla barışa yönelik çabalar sarf etmek yerine, taşeron örgütün doğrudan milisliğini yaptığını belirten Çınar, şu değerlendirmede bulundu: 

Kayyum Atadık

"Ovakışla belediye başkanı, eşbaşkanı ve 2 belediye meclis üyesi mahkemece tutuklandı. Tabii, tutuklamalar neticesinde hizmetlerin devam edebilmesi, oradaki halkımızın mağdur edilmemesi için mecburen yasalarda öngörülen bir kayyum atamak gerekti. Dün itibariyle Ahlat Kaymakamımızı Ovakışla beldemize kayyum olarak atadık. Kaymakamlığını yaparken kendi ilçesine bağlı ve bütün meseleleri bilen bir kişi olarak beldesinin belediye başkanlığını da fiilen yapacak. Burada belediyelerimize düşen halka onuruyla hizmet etmektir. Devletin imkanlarını halka zulüm eden bir örgütten korkarak ya da hastalıklı bir anlayışla onların tarafına geçerek, örgütün insan öldüren, bomba patlatan ve insanlık dışı eylemlerine zemin hazırlamak, lojistik ya da başka türlü destekler vermek olmamalı. Akıllarını başına alıp, bu millete ve insanlara hizmet etmeliler."

Ne Olmuştu

Valilik, terör örgütü PKK'nın faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik yürütülen çalışmalar neticesinde 11 Ekim'de "Terör örgütü PKK/KCK üyesi olmak" suçlamasıyla gözaltına alınan, aralarında Ovakışla Belde Belediye Başkanı Ahmet Demir ve Başkan Yardımcısı Servin Karakoç'un da bulunduğu 6 şüphelinin 2 Kasım'da tutuklandığını, 3 kişinin de adli kontrol kapsamında serbest bırakıldığını duyurmuştu.

Bu gelişmelerin ardından Ovakışla Belde Belediye Başkanlığına, Kaymakam Bülent Tekbıyıkoğlu görevlendirilmişti.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.