Losev

Vali Çınar, Ahlat'taki tarihi mekanları gezdi

Videoyu Aç Vali Çınar, Ahlat'taki tarihi mekanları gezdi
A
a

Selçuklu Meydan Mezarlığında bulunan mezar taşlarını ve üzerindeki figürleri tek tek inceleyerek yetkililerden bilgi alan Çınar, Selçuklu Mezarlığı'nın bütün insanlığın sahip çıkması gereken bir değer olduğunu söyledi.

İlçedeki diğer tarihi mekanların da çok önemli olduğunu dile getiren Çınar, "Türklerin, milletimizin Anadolu'ya yerleşmesi, burada büyük devletler ve medeniyetlerin asıl başlangıç noktası olan bir yer. Burası sanat anlamında bir eser, aynı zamandaburanın manevi değerleri, geçmişi, ilmi kökleri, bugünü aydınlatan bugüne etkileri olan bir ocak gibi" dedi.
 
Çanakkale'den Bitlis'e atandığını anımsatan Çınar, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Çanakkale bütün dünyanın neredeyse bir olup, o dönem Osmanlı devletimizin yok edilmesine, milletimizin geleceğinin, istikbalinin karartılmasına, tarihten silinmesine yönelik bir saldırıya, tüm milletimiz tek yürek olarak dokuz cephede mücadele vermişti. Ama bugünkü büyük Türkiye'nin var oluşuna etkisi olan en büyük zafer Çanakkale'de kazanıldı. Oraya atanmaktan büyük onur duymuştum. Yine Türk Medeniyetinin Anadolu'da yeşerdiği, büyüdüğü bu şehre atanmaktan da büyük onur duyuyorum. Bu değerlerimizi hepimizin koruması, nesillerimize bir bilgi olarak aktarılması, buraların mutlaka Çanakkale gibi gençlerimize, çocuklarımıza gezdirilmesi milli duygularını güçlendirecek bir etki yaratması bakımından çok önemlidir. Bu kimliğin muhafazası, bu eserlerin korunması için çalışmalar yapmamız gerekiyor. Bunu da inşallah yapacağız."
Vali Çınar'a, Bitlis Vali Yardımcısı Salih Altun, Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, Ahlat Belediye Başkanı Mümtaz Çoban eşlik etti.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.