Losev

Vali Çağatay ile Rektör Elmastaş, Uluslararası Öğrencilerle İftar Programında Buluştu

Videoyu Aç Vali Çağatay ile Rektör Elmastaş, Uluslararası Öğrencilerle İftar Programında Buluştu
A
a

Bitlis Valisi Oktay Çağatay ve Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, üniversitede öğrenim gören 10 farklı ülkeden toplam 50 öğrenciyle iftar sofrasında bir araya geldi.

Bitlis İl Göç İdaresi organizasyonunda yapılan iftar programına, Vali Çağatay ve Rektör Elmastaş’ın yanı sıra, Vali Yardımcıları Furkan Seymen ile İzzet Cem Eser, Tatvan Kaymakamı Tekin Erdemir, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Atlı ile Prof. Dr. Ayhan Yılmaz ve Prof. Dr. Ferit İzci, BEU Genel Sekreteri Muhammed Sami Belet, Enstitü Müdürü Doç. Dr. Mehmet Bakır Şengül ve İl Göç Müdür Vekili Fırat Güreş katıldı.

İftar saatinden önce uluslararası öğrencilerle bir süre sohbet eden Vali Çağatay, “Üniversitede bulunduğunuz sürece ülkenizi eğitim ve kültür alanında temsil eden birer öğrenci olarak sizi görüyoruz. İstekleriniz ve önerileriniz bizler için önemli. Bu anlamda sizler kendi ihtiyacınızı belirleyip bunun çözümlenmesi açısından talep üretebilirseniz, biz de öğrencilik hayatınız süresince daha nitelikli eğitim ve hizmet almanız için her türlü desteği veririz” dedi.

Öğrencilerin sorunlarını, görüş ve isteklerini dinleyen Rektör Elmastaş ise, yapılan her hizmetin öğrenciler için gerçekleştiğini belirtti.

Rektör Elmastaş, dünyanın dört bir tarafından eğitim görmek için Bitlis Eren Üniversitesi'ni tercih eden uluslararası öğrenciler, ülkelerinden uzakta ramazan ayını geçirmenin burukluğunu yaşadıklarını, ancak Bitlis’te yalnız kalmadıklarını ifade etti.

Rektör Elmastaş, “Bitlis Eren Üniversitesi, öğrencilerimizin Bitlis’teki ailesi ve yuvasıdır. Yerli ya da yabancı ayrımı yapmadan tüm öğrencilerimizi evladımız olarak görüyoruz. Öğrencilerimiz için üniversite olarak üstümüze ne düşüyorsa yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Kendilerini unutmayarak misafir etmelerinden mutluluk duyduklarını ifade eden öğrenciler, çeşitli milletleri aynı sofrada buluşturan Vali Çağatay ve Rektör Elmastaş’a teşekkür ettiler.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.