DEM Bitlis Belediye
Losev

Üniversiteli Gençler Ahlat'ta Tarihi Yerleri Gezdi

Videoyu Aç Üniversiteli Gençler Ahlat'ta Tarihi Yerleri Gezdi
A
a

Başbakanlık tarafından düzenlenen "Bitlis Tatvan Ahlat Kültür Gezisi" kapsamında bölgeye gelen genç akademisyenler, Ahlat'taki tarihi mekanları gezdi.

Türkiye'deki çeşitli üniversitelerin tarih, sanat tarihi, arkeoloji, Türk edebiyatı, mimarlık gibi farklı alanlarından seçilen yüksek lisans ve doktora öğrencilerine, bölgenin önemli tarihi yapılarını yerinde inceleme imkanı sunduklarını bildiren AKM Başkanı Prof. Dr. Turan Karataş, Bitlis, Ahlat gibi yerleşim alanlarının, medeniyetin en değerleri eserleriyle kurulduğunu söyledi.

Bölgedeki tarihi yapıların yeteri kadar tanıtılmadığını, bu amaçla genç akademisyenlerle bölgeyi dolaşmak istediklerini dile getiren Karataş, şöyle konuştu:

"Bu arkadaşlarımız sadece kitaplarda okuduklarıyla değil, bizzat bu eserleri gözleriyle de görsünler istedik. Hakikaten buralar, tarih ve sanat tarihi bakımından birer hazine. Her bir taş bile bir hazine. Doğrusu Türkiye'de bu alanla uğraşan, sanatla, şiirle, resimle uğraşan herkesin buraları görmesi lazım. Çünkü buralar ilham kaynağı oluyor. Biz bunu da düşünerek, genç bilim insanlarımızın arasına değerli hocalarımızı da kattık. Değerli şair ve yazarlarımızdan da 5-6 kişi ekledik. Böylece hem bölgenin tarihi kıymetlerini gördük hem de bugünkü insanların yaşadıklarıyla geçmişin yaşantılarını nasıl bir senteze kavuşturacağımızın düşüncesine kapıldık. Sanıyorum bu geziden sonra yenileri yapılır. Buradan yeni yazılar çıkar."

Geziye katılanlara eşlik eden eski Ahlat Şehri Kazı Başkanı Prof Dr. Recai Karahan ise AKM'nin düzenlediği gezi kapsamında genç akademisyenlerin bölgeye gelmesinin kendilerini mutlu ettiğini vurguladı.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.