Losev

Torba Yasa’ya Demiröz Damgası

Videoyu Aç Torba Yasa’ya Demiröz Damgası
A
a

TBMM’nin 24. Yasama Yılının bir ay uzatılmasına neden olan ve bir aydan beri gece geç saatlere kadar üzerinde çalışılan Torba yasa, kamuoyunda büyük merak uyandırdı.

76 Milyonun merakla beklediği; Soma Şehitleri ile ilgili düzenlemeden, Vergi yapılandırmasına, Milli Eğitime 40 bin öğretmen kadrosu verilmesinden, Kadınlara doğum borçlandırmasına, Trafik cezalarının silinmesinden, Yurtdışı öğrenci borçlarına kadar çok faklı konuları içerdiği için kamuoyunda Torba Yasa olarak bilinen TBMM’deki yasa tasarısı üzerinde Ak Parti Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz’ün önemli çalışmaları oldu.

Gece gündüz çalışmalar devam etti

Gerek Plan ve Bütçe Alt Komisyon Başkanlığını yürüttüğü, gerekse üst komisyon sürecinde Torba Yasa Tasarısındaki birçok madde ile ilgili ilave önergeleriyle Tasarının olgunlaşmasını sağladı. Bu süreçte Komisyon çalışmaları çok yoğun, gerilimli ve çekişmeli geçti. Sabah başlayan çalışmalar gece yarılarına kadar devam etti.

4 Haziran’da başlayan çalışmalar, Hükümetten gelen Tasarı, önce alt komisyona havale edildi. TBMM Plan ve Bütçe Alt Komisyon Başkanlığını Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz’ün yaptığı görüşmelerde ilk önce, 61 Maddelik hali ile Komisyona gelen tasarı, iki haftalık çalışma ile 106 maddeye çıkarıldı.

Komisyondan Bakanlar Kurulu geçti

Daha sonra, 12 Haziran’da üst Komisyona havale edilen Torba Yasa Tasarısı, adeta önerge akınına uğradı. Yüzlerce önerge komisyonu kilitledi. Bu süreç boyunca, Komisyon adeta Bakanların da akınına uğrayarak, adeta Bakanlar Kurulu geçidine dönüştü. Kabinenin neredeyse tamamı, Torba Yasanın görüşmelerine katılarak ilave tekliflerde bulundu. Yasanın görüşmelerine şu ana kadar, tam 18 Bakan katılmış oldu. Bu güne kadar ki çalışmalarla tasarı 150 maddeyi aştı. Çalışmaların devam ettiği komisyonda;

Önemli Maddeler Vedat Demiröz’ün önergeleriyle tasarıya girdi

Milli Eğitim Bakanlığı’na 40 bin öğretmen kadrosunun verilmesi, Gümrük Vergileri, Esnaf Oda Aidatları, Kadınlarda Doğum Borçlandırılması gibi önemli maddeler de Vedat Demiröz’ün önergeleri ile tasarıya girmiş oldu. Tasarının önümüzdeki günlerde Meclis Genel Kurulu’nda görüşülerek yasalaşması bekleniyor. Tasarının Genel Kurul görüşmeleri de, Komisyon süreci gibi çekişmeli geçeceği tahmin ediliyor…

Komisyon çalışmalarında gerek alt komisyon başkanlığı, gerek üst komisyonda komisyon yönetimindeki başarısı ve verdiği önemli önergelerle kanuna yaptığı katkılardan dolayı Demiröz Torba Yasaya damga vurdu yorumlarına sebep oldu.

Görüşlerine başvurduğumuz Demiröz: “40 günlük emeğimizi ortaya koyduk. Gecemizi gündüzümüze kattık. 76 milyona helal olsun. Bu tasarıda milyonları ilgilendiren maddeler var. Toplumun büyük kesimlerine rahatlamalar sağlayacak. Türkiye bu kanunun bir an önce yasalaşmasını bekliyor, ülkemize bayram hediyesi olacak, hayırlı olsun.”dedi.

Kaynak : Bitlis Haber13 / Haber Merkezi

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.