DEM Bitlis Belediye
Losev

Tatvan’da üniversite tercihleri için tercih komisyonu oluşturuldu

Videoyu Aç Tatvan’da üniversite tercihleri için tercih komisyonu oluşturuldu
A
a

Tatvan ilçesinde Tatvan Kaymakamlığı Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM) tarafından öğrencilerin üniversite tercihlerini daha sağlıklı yapmaları için “YGS ve LYS tercih komisyonu” oluşturuldu.

Tatvan Yaşam AVM giriş katında oluşturulan “YGS ve LYS tercih komisyonu” sayesinde müracaat edecek öğrenciler, son tercih günü olan 3 Ağustos 2016 tarihine kadar rehber öğretmenler eşliğinde daha sağlıklı bir şekilde tercihlerini yapabilmeleri sağlanacak. Daha öncesinde TEOG tercihleri için öğrencilere gönüllü olarak hizmet vererek 15 günlük tercih süresinde yaklaşık bin 100 öğrencinin tercihlerini en doğru şekilde yapmasına öncülük eden komisyon, bu kez de üniversite tercihleri içinde hafta sonları dahil olmak üzere 09:00 – 17:00 saatleri arasında hizmet verecek.
 
Oluşturulan komisyonun çalışmalarıyla ilgili açıklamada bulunan İlçe Kaymakamı Murat Erkan, RAM’da görev yapan alanında uzman gönüllü öğretmenlerden oluşan komisyonun sadece ilçedeki öğrencilere değil çevre il ve ilçelerden gelen öğrencilere de hizmet verdiğini söyledi.
 
Komisyonu oluşturmalarındaki amacın öğrencilerin üniversite tercihlerini alanında uzman eğitimciler gözetiminde en doğru şekilde yapmalarını sağlamak olduğunu ifade eden Kaymakam Erkan, “Üniversite tercih dönemi, gençlerimizin gelecekteki yaşamını etkileyen, gelecekte onların nerede olacağını belirginleştiren önemli bir mihenk taşıdır.” Dedi.
 
Komisyonun son tercih günü olan 3 Ağustos 2016 tarihine kadar çalışmalarını devam ettireceğini kaydeden Kaymakam Erkan, “Bu komisyonumuz daha öncesinde TEOG tercihleri için öğrencilere gönüllü olarak hizmet vererek tercih süresince yaklaşık bin 100 öğrencinin tercihlerini en doğru şekilde yapmasına yardımcı oldu. TEOG tercih sürecinin sona ermesinin akabinde ise bu komisyonumuz şuanda öğrencilerimizin üniversite tercihlerini en doğru ve sağlıklı şekilde yapmalarına yardımcı oluyor. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği komisyonumuz şuana kadar yaklaşık 800 öğrencinin tercihlerini en doğru şekilde yapmasına yardımcı oldu. Amacımız öğrencilerimizin yanlış tercihler yapmalarının önüne geçmektir. Bu anlamda komisyonda gönüllü olarak görev alan tüm öğretmen ve idareci arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, öğrencilerimize de başarılar diliyorum." diye konuştu.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.