Losev

Tatvan'da Triatlon Yarışmaları Düzenlendi

A
a

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Triatlon Federasyonu ve Bitlis Eren Üniversitesi işbirliğince düzenlenen triatlon yarışmaları 1 Eylül Pazar günü Tatvan'da gerçekleşti.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Triatlon Tatvan Yarışmalarına 10 farklı ilden yaklaşık 40 sporcu katıldı. Tatvan Polis Kampı'nda yüzme ile başlayan sporcular, 750 m yüzme parkurunu tamamlamalarının ardından bisiklet değişim alanına gelerek 20 km'lik parkurda pedal çevirdi. Tatvan Sahil Yolu'nda bulunan 5 km'lik koşu parkurundan sonra bitiş noktasına varıldı.
 
Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş; "Hedefimiz buradaki yarışları ulusal düzeye taşımaktır. Çünkü burada ulusal yarışlar yapılabilir. Bu yıl itibariyle Bitlis Eren Üniversitesi'yle işbirliği içerisindeyiz. Bundan sonra Bitlis Eren Üniversitesi burada bu yarışların yapılmasına öncülük edecek. Bu sayede bu yarışların Tatvan'da daha yüksek katılım ve profesyonel düzeyde geçmesini sağlayacağımıza inanıyorum" dedi.
 
Elit erkeklerde Bahadır Tama, elit bayanlarda Ece Bakıcı, genç erkeklerde Erolcan Yaraş, genç bayanlarda İpek Öztosun birinci oldu. Dereceye giren sporculara madalya ve para ödülleri, Rektör Vekilimiz Prof. Dr. İbrahim Güney, Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş, Tatvan eski kaymakamı Süleyman Yılmaz, Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bilal Dağdağan ve Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Salih Aygün tarafından takdim edildi.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.